Chauffeur krijgt 500 euro boete voor ongeluk waarbij vrouw Patrick Lodewijks om het leven kwam

1 maart 2016 om 18:24
nl
De truckchauffeur die vorig jaar april het ongeluk veroorzaakte waarbij de vrouw van Feyenoord-keeperstrainer Patrick Lodewijks uit Eersel om het leven kwam, moet een boete betalen van 500 euro. Ook krijgt hij een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. De nabestaanden is hij 4000 euro verschuldigd. Dat bepaalde de rechter in Den Bosch dinsdag.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Justitie stelde twee weken geleden dat de vrachtwagenchauffeur uit het Utrechtse Lopik schuldig is aan de dood van Yvonne Lodewijks als gevolg van het ongeluk op de A2.
Er werd een taakstraf van 240 uur geëist en een rijontzegging van anderhalf jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.
Wel gekeken, maar niet gezienDe rechter gaat daar niet in mee. Waar justitie vond dat de chauffeur lange tijd onoplettend heeft gereden, gaat de rechter er van uit dat hij wel in de spiegels heeft gekeken, maar dat hij de auto waar Yvonne Lodewijks in zat over het hoofd heeft gezien.
De rechter ziet het ongeluk dan ook als een verkeersfout, waarbij de vrachtwagenchauffeur niet schuldig is aan de dood van Yvonne Lodewijks.
Bovendien staat het volgens de rechter vast dat de truckchauffeur een fout heeft gemaakt, maar de rechtbank neemt mee dat de chauffeur lange tijd heeft gekampt met de psychologische gevolgen van het ongeval. Ook speelt het volgens de rechter mee dat de trucker geen strafblad had.  
‘Onverantwoordelijk rijgedrag’Volgens de officier van justitie zou de verdachte ‘aanmerkelijk onoplettend zijn geweest’, omdat de auto van Lodewijks zichtbaar was in de spiegels van de vrachtwagenchauffeur.
Tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden zei de vrachtwagenchauffeur de auto nooit te hebben gezien. Zo verklaarde hij nooit een stuurbeweging te maken zonder eerst in de spiegel te kijken.
Truckchauffeur is opgeluchtDe vrachtwagenchauffeur en de nabestaanden van Yvonne Lodewijks waren niet bij de uitspraak aanwezig. De advocaat van de chauffeur geeft aan dat het een grote opluchting voor zijn cliënt is, gezien hij erg onder de gevolgen van het ongeluk gebukt ging.
Plotseling op rijstrookDe bestuurster van de auto waarin Yvonne Lodewijks zat, verklaarde dat de vrachtwagen plotseling op haar rijstrook terechtkwam. Hierdoor werd haar auto geraakt en moesten andere auto’s uitwijken.
De auto van deze 26-jarige vrouw uit Hooge Mierde kwam nadat de vrachtwagen haar raakte tegen de vangrail terecht, waarna een achteropkomende auto hard tegen haar op botste. Daardoor spinde de auto en sloeg over de kop.
Schok in voetbalwereldHet overlijden van Yvonne Lodewijks veroorzaakte een schok in de voetbalwereld. Duizenden supporters van PSV en Feyenoord brachten een eerbetoon aan Patrick Lodewijks, die bij beide clubs ook keeper is geweest.
In het Philips Stadion werd een enorm spandoek getoond. Verder bewezen Feyenoord-supporters haar de laatste eer bij de uitvaart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.