125 miljoen euro winst en honderden nieuwe werknemers erbij: 2015 succesjaar voor VDL Groep

29 februari 2016 om 16:58
nl
Het industriële concern VDL Groep uit Eindhoven heeft vorig jaar zowel de winst als de omzet zien groeien. Dat maakte de onderneming maandag bekend.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

VDL zag de winst uitkomen op 125 miljoen euro, tegen 104 miljoen euro een jaar eerder.
Honderden nieuwe werknemersDe omzet bedroeg bijna 2,7 miljard euro, tegen ruim 2,5 miljard euro in 2014. VDL zag het aantal werknemers met 320 groeien tot 10.623.
Onder meer door verschillende overnames zag de tak Toeleveringen de omzet aandikken tot 912 miljoen euro. Ook het resultaat nam toe. Bij de divisie Autoassemblage wist het bedrijf de opbrengsten aan te jagen tot 916 miljoen euro, vooral door de productie van auto's in opdracht van BMW.
LEES OOK: VDL Nedcar gaat de nieuwe MINI Cabrio maken
VDL produceert sinds november exclusief voor BMW de Mini Cabrio in Born. Afgelopen jaar rolden daar iets meer dan 57.000 auto's van de band, naast de Cabrio ook de Hatch.
BussentakDe Bussentak van VDL deed minder goede zaken. Daar zakte de omzet van 417 miljoen euro naar 386 miljoen euro. Het resultaat kwam zoals verwacht 'rond de nullijn' uit. Het aantal geleverde bussen kwam lager uit, vanwege een vertraging van het aantal offertes in de openbaarvervoermarkt. VDL is wel positief over het nieuwe jaar en mikt op winstgevendheid voor het onderdeel.
Het concern voorziet dat 2016 wederom een goed jaar wordt, met een omzet van rond de 3 miljard euro. In alle vier de divisies is sprake van groei en zowel de orderportefeuille als de opbrengsten lagen na de eerste acht weken van dit jaar hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
De kinderen van VDL-directeur Wim van der Leegte zijn per 1 januari toegetreden tot de hoofddirectie van het familiebedrijf. Het gaat om Pieter (45), Jennifer (35) en Willem van der Leegte (34).
Het drietal treedt toe tot de hoofddirectie ter voorbereiding op het aftreden van Wim van der Leegte. Dit gebeurt op 1 november 2016. Zoon Willem van der Leegte is de beoogde voorzitter van het directieteam van VDL Groep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.