Modern of historisch: wat voor pand moet op de plek van de ingestorte Pearle in Den Bosch komen?

29 februari 2016 om 17:17
nl
Speculaties over hoe het historisch pand op de Markt in Den Bosch kon instorten waren er snel. Maar nu gaan ook speculaties rond wat er op de plek van het ingestorte pand moet komen. Want moet er een modern pand worden gebouwd of moet het oude pand in ere worden hersteld?
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

“Ik zou het pand vanuit historische context weer opbouwen. Dus met de oude look and feel, maar dan in een nieuw jasje”, vertelt Bert Kaasjager van het Bossche architectenbureau De Twee Snoeken.
LEES OOK: ‘De Drye Vijzels’ voor en na instorten: statig pand verandert in berg puin
Winkel verhuizen“De historische context is belangrijk. Dus er moet geen pand komen met een hele glasgevel. Dat zou niet passen in het straatbeeld”, aldus Kaasjager. Wat hem betreft komt de winkel van Pearle niet meer terug op die locatie. “Ik zou kiezen voor een hotel en de winkel naar een leegstaand pand in de winkelstraat verhuizen.”
ZIE OOK: Instorten van Pearle op de Markt in Den Bosch vastgelegd op beveiligingsbeelden
Zaterdagavond stortte het gebouw waarin opticien Pearle was gevestigd plotseling in. Niemand raakte gewond. Verschillende mensen zagen het gebeuren. "Het was net of er een aardbeving was", vertelde een ooggetuige.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.