Elektrocutie in huis Boxtel: gemeente mogelijk schuldig aan dood vrouw (20), OM vervolgt gemeente

29 februari 2016 om 18:21
nl
De gemeente Boxtel wordt strafrechtelijk vervolgd voor de dood van een 20-jarige vrouw. Het slachtoffer overleed begin 2013 aan de gevolgen van elektrocutie in haar huis, gelegen aan de Koevoortsweg. De gemeente wordt als eigenaar van het pand verantwoordelijk gehouden voor het dodelijke ongeluk.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De vrouw woonde ongeveer een halfjaar in het huis. Ze werd geëlektrocuteerd door een defect in de stroomvoorziening. “Een verschrikkelijke gebeurtenis die haar plotseling wegrukte uit het leven”, meldt de gemeente maandag. “We kunnen ons voorstellen dat voor haar ouders, familie en vrienden het verdriet enorm was en is.”
'Dood door schuld'Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte de politie een groot onderzoek naar de dodelijke elektrocutie. De gemeente Boxtel was eigenaar van het pand, dat op dat moment in beheer was bij Camelot Leegstandbeheer. Die gaf toen aan dat het huis vlak voor het ongeluk nog extra was gecontroleerd.
Advocaat Joost Wasser, die de gemeente Boxtel bijstaat, meldt dat zowel de gemeente als de leegstandbeheerder worden aangeklaagd voor dood door schuld. “‘De gemeente en de leegstandsbeheerder hebben volgens de aanklacht onvoldoende zorg gedragen voor de elektrische voorzieningen", legt hij uit aan Omroep Brabant.
'Gebeurtenissen zijn vreselijk'In een persverklaring benadrukt de gemeente volledig mee te werken aan het strafrechtelijke onderzoek. “De gebeurtenissen zijn vreselijk. Het verliezen van een dochter, familielid en vriendin is een enorm verlies voor de nabestaanden”, meldt ze. “Voor ons staat het voorop dat het hier om mensen gaat. Ons medeleven gaat naar hen uit.”
7 maart start de rechtszaak tegen de gemeente en de leegstandsbeheerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.