Video

Vrienden bewijzen met veel lawaai laatste eer aan doodgestoken Bart van Lith uit Berlicum

29 februari 2016 om 21:30 • Aangepast 21 november 2020 om 12:19
nl
Vrienden en familie van de 21-jarige Bart van Lith uit Berlicum die omkwam bij een steekpartij maakten maandag nog één keer zoveel mogelijk lawaai met hun auto's om zo een laatste eer te bewijzen aan hun overleden vriend. Van Lith werd vorige week zaterdagnacht zwaargewond gevonden aan de Wertsteeg in Berlicum. "We willen een statement maken tegen zinloos geweld", zegt een familielid.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

De jongeman overleed dinsdagmiddag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zondagochtend werd al een 23-jarige man uit Den Bosch opgepakt in verband met de steekpartij. Een jongen van 15 jaar oud werd dinsdag aangehouden, maar later weer vrijgelaten.
Bart was geen stille jongen, daarom geen stille tochtOngeveer vijftig vrienden van Bart van Lith rijden in een lange rij auto's, motoren en scooters maandagavond een tocht door Berlicum. Ze rijden langs het huis van de ouders van Bart, de plek waar hij gevonden werd en eindigen bij hun vaste hangplaats. De reden om zoveel mogelijk geluid te maken is volgens organisator Romy van Laarhoven simpel. "Bart was geen stille jongen en altijd aanwezig", vertelt ze. "Daarnaast was hij gek op auto's dus het leek ons mooi om dit zo te doen."

Wachten op privacy instellingen...


Na de toch zijn de vrienden onder de indruk. "Het was echt heel mooi, de tranen stonden in mijn ogen", vertelt een vriendin. Langs de route staan veel mensen foto's te maken en te filmen. "Dat vond ik echt indrukwekkend", aldus een van de vrienden nadien. Niet alleen de vrienden vinden de tocht mooi. "Ik weet zeker dat Bart meekijkt en dit heel vet vindt", vertelt één van de meiden die meerijdt in de tocht.
'Steekvoorwerpen'Vorige week donderdag deed de politie onderzoek in het huis van de 23-jarige verdachte. De politie nam toen 'diverse steekvoorwerpen' in beslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.