Video

Oranjeleeuwinnen willen opnieuw geschiedenis schrijven: via OKT naar Olympische Spelen

29 februari 2016 om 19:09
nl
Na de WK-primeur van vorig jaar in Canada zijn de Nederlandse voetbalsters klaar om opnieuw geschiedenis te schrijven. Komende dagen kunnen zij zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio. Renée Slegers uit Someren en Kika van Es zijn extra gebrand om op de Spelen uit te komen. Zij misten vorig jaar namelijk het WK vanwege een blessure.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Tijdens het olympisch kwalificatietoernooi  in eigen land treffen zij drie pittige tegenstanders: Zwitserland, Zweden en Noorwegen. De winnaar van het olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio 2016.  
OS speciaalRenée Slegers uit Someren en de Boxmeerse Kika van Es dromen stiekem van Rio. Zij moesten vorig jaar het WK aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. "Ik vind de Olympische Spelen het grootste toernooi dat er bestaat. Het is dus heel speciaal om de kans te krijgen om daar aan deel te nemen", aldus Slegers.  
De wedstrijd worden in Rotterdam en Den Haag afgewerkt. Nederland heeft dus het thuisvoordeel mee. En dat voordeel is hard nodig, want alle vier de landen zijn aan elkaar gewaagd. "Het zal pittig worden. Maar als we boven onszelf uitstijgen, dan kan het een leuk toernooi worden", denkt Van Es.
Aftrap tegen ZwitserlandNaast van Van Es en Slegers zijn ook Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard, de Eindhovense Angela Christ en Jeslynn Kuijpers uit Tilburg in de selectie opgenomen.
Zwitserland wordt woensdagavond in Den Haag het eerste obstakel van de Oranjevrouwen. De andere twee wedstrijden tegen respectievelijk Noorwegen  (zaterdag 5 maart) en Zweden (9 maart) worden in het stadion van Sparta gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.