Beverburchten Den Bosch vernield, Bossche Groenen wil opheldering

29 februari 2016 om 21:19
nl
"We hadden met zijn allen gehoopt op een mooi nestje jonge bevers." Judith Hendrickx van De Bossche Groenen wil opheldering van het gemeentebestuur waarom beverburchten bij het Maximakanaal zijn vernield.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

"Het ziet er niet al te best uit", vertelt de politica. "De oevers zijn met flink materieel platgewalst. De beverburchten die daar zitten zijn nu verwoest." Het gebeurde vorige week in het natuurgebiedje tussen industrieterrein De Brand en het Máximakanaal.
Geen opzetVolgens Hendrickx had de aannemer beter moeten opletten. "De aannemer zou bomen gezien hebben die aangevreten waren door bevers", zegt het raadslid. "Een telefoontje met de gemeente had dit kunnen voorkomen." Dinsdagavond gaat Hendrickx opheldering vragen bij het gemeentebestuur.
Volgens stadsecoloog Johan Mees van de gemeente Den Bosch is er van opzet van de aannemer geen sprake. "De aannemer was niet op de hoogte dat er bevers zaten. Ook de beheerders van de gemeente wisten dit niet", zegt de ecoloog.
'Mag niet meer gebeuren'"Het probleem is dat het dossier over het gebied niet op orde is", volgens Mees. "We moeten daar echt iets aan doen. Er moet een nieuw protocol komen. We moeten ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.