Video

Lucas Judge opvolger van Michel van den Heuvel bij Oranje Zwart: 'Fantastische uitdaging'

1 maart 2016 om 08:11
nl
Michel van den Heuvel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Oranje Zwart. De hockeycoach keert terug naar Bloemendaal, waar hij eerder al trainer was en waarmee hij drie keer landskampioen werd. Oud OZ-speler Lucas Judge wordt de opvolger van Van den Heuvel. 'Een fantastische uitdaging'.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Van den Heuvel maakte zijn aanstaande vertrek bij de Eindhovense hockeyclub bekend op het eigen clubkanaal.
Na vier seizoenen bij Oranje Zwart, met onder meer winst van de Euro Hockey League en twee landstitels op rij, is het voor Van den Heuvel tijd voor een nieuwe uitdaging.
Geen ruis, dóór met missieVan den Heuvel: "Ik wil deze periode bij Oranje Zwart goed afsluiten en daarom kom ik nu al met duidelijkheid over mijn toekomst. Zodat er geen ruis is en we door kunnen met de missie die we hebben."
En die missie is een evenaring van het afgelopen seizoen, toen Oranje Zwart de landstitel én de Euro Hockey League won.
Opvolger Lucas JudgeLucas Judge neemt het komende seizoen in Eindhoven de plaats in van Michel van den Heuvel. De oud-speler is nu nog assistent-coach bij het vrouwenteam van Laren.
Judge wordt daarmee de eerste coach van Oranje Rood, de nieuwe Eindhovense fusieclub in de hoofdklasse van het Nederlandse hockey.
Oranje Zwart én EMHCDe 33-jarige Judge is een oud-international die in zijn carrière voor zowel voor Oranje Zwart als EMHC hockeyde, de clubs die zijn opgegaan in Oranje-Rood. Hij treedt op 1 juli aan. "Een leuk weetje, meer niet", aldus Judge. "Voor mij persoonlijk is het wel leuk. EMHC was mijn introductie in het Nederlandse hockey en OZ heeft me gevormd tot wie ik ben. Nu mag ik bij de fusieclub mijn eerste stappen zetten als eindverantwoordelijke. Dat is mooi."
'Fantastische uitdaging'Judge is nog relatief onervaren als coach, maar tekende toch voor minstens twee seizoenen bij Oranje-Rood. "Het is een fantastische uitdaging die ik een paar maanden geleden nog niet aan zag komen", aldus Judge.
"Ik had een plan uitgestippeld en al met een paar andere clubs gesproken toen OZ kwam. Ik sla nu inderdaad wel een paar stappen over", grinnikt Judge.


Voorzitter Harry van Hout van de stichting tophockey van Oranje-Rood sprak op de website zijn vertrouwen uit: "We geloven in zijn kwaliteiten. Het oordeel van bondscoach Max Caldas was belangrijk voor ons."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.