Voetbalclub NAC kan na maandenlange zoektocht geen commissaris technische zaken vinden, wie wil?

1 maart 2016 om 13:03
nl
NAC heeft grote moeite om iemand te vinden die de portefeuille van technische zaken in de Raad van Commissarissen op zich wil nemen. De voetbalclub is al sinds september op zoek naar een vervanger voor de opgestapte Hubert Baardemans, maar benaderde kandidaten haken allemaal af. "Het is een behoorlijke opgave", zegt voorzitter Joost Gielen.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Nadat Hubert Baardemans zich in september 2015 terugtrok uit de Raad van Commissarissen nam mede-bestuurslid John Peek de technische portefeuille onder zijn hoede.
Alle kandidaten zeggen neeDat zou tijdelijk zijn, want Peek doet al de commerciële zaken en een vervanger zou worden gezocht. Die vervanger is maanden later echter nog niet gevonden. Voorlopig hebben alle benaderde kandidaten namelijk 'nee' gezegd.
"Het is een behoorlijke opgave", zegt Joost Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarissen. "De mensen die zijn gevraagd, die voldoen aan het opgestelde profiel, zijn te druk of willen nu nog niet. Nee, over een eventueel afbreukrisico heb ik niks gehoord. Het is gewoon lastig."
'Steentje in de maag'NAC heeft eerst in de vijver gevist van oud-voetballers en personen gelieerd aan de voetbalwereld. Geen vis wilde echter bijten en daarom is men daarna ook gaan kijken naar oud-topsporters. Die vijver is, zo is de conclusie, ook niet heel groot.
"Het is wel een klein steentje in onze maag", zegt voorzitter Gielen. "De vijver is inderdaad niet zo groot. Er moet ook affiniteit met de regio en liefst ook met NAC zijn. Degene moet een bepaald gevoel bij de club hebben. En het bovendien ook nog in zijn of haar vrije tijd doen!"
Hans SmuldersTijd breekt ook John Peek op, hij wil van de dubbelfunctie af. "Die combinatie is gewoon te veel", zegt Joost Gielen hierover. "Maar de druk is gelukkig een beetje weg nu we Hans Smulders hebben binnengehaald als technisch directeur. Hij brengt een brok aan kennis binnen."
"Volgende week praten we erover binnen de Raad van Commissarissen en gaan we kijken hoe dit op te lossen", besluit voorzitter Gielen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.