Febo gestut na instorten van pand Pearle in Den Bosch, onderzoek naar gevolgen voor optocht

1 maart 2016 om 20:30 • Aangepast 21 november 2020 om 12:18
nl
In de Hinthamerstraat in Den Bosch is dinsdagmiddag begonnen met het stutten van de voorgevel van de Febo. De Febo is de buurman van Pearle Opticiens, die zaterdagavond instortte.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Maandag is in opdracht van de gemeente nader onderzoek gedaan door Goudstikker-De Vries naar de technische staat van de aangrenzende panden aan de Marktzijde en Hinthamerstraat. Daarbij is vastgesteld dat aan de Marktzijde de staat van het pand van De Kleine Winst goed is.  
Extra maatregelenVoor het pand van de Febo zijn uit voorzorg technische maatregelen nodig. Dat betekent dat de voorgevel van het pand zal worden gestut om verdere schade te voorkomen en om het opruimen van het puin en het uitvoeren van de herstelwerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.
Aannemer Van den Bouwhuijsen uit Den Bosch heeft twee containers op elkaar geplaatst. Met een constructie op die containers wordt de gevel volledig gestabiliseerd.[Tweet:body:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/704664895187456000]
OnderzoekOverigens heeft de gemeente aan onderzoeksbureau BouwQ in Best gevraagd om technisch onderzoek uit te voeren naar de mogelijke oorzaak van de instorting.
Woensdagmiddag vindt er overleg plaats tussen de gemeente en de Oeteldonksche Club over de eventuele gevolgen van het instorten van het pand voor de optocht die zondag door de stad trekt. Dit heeft Patrick van der Krabben, minister van Tochten van de Oeteldonksche Club (OC), dinsdag laten weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.