CDA wil asielzoekende oorlogsmisdadigers opsluiten in Willem II-gevangenis in Tilburg

1 maart 2016 om 15:35
nl
Als het aan het CDA ligt worden asielzoekers in Nederland die worden verdacht van oorlogsmisdaden opgesloten in de Willem II-gevangenis in Tilburg. Dat heeft CDA-kamerlid Mona Keijzer tegen RTL-Nieuws gezegd.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Deze week werd bekend dat zeker twintig asielzoekers die oorlogsmisdaden zouden hebben begaan, niet kunnen worden uitgezet. De christendemocraten vinden dit onacceptabel.
Gruwelijke misdaden"We zitten in Nederland met een groep mensen van wie we weten dat ze gruwelijke misdaden op hun geweten hebben. Die laat de regering vrijuit gaan. Dit kan zo niet langer", aldus Keijzer tegen de nieuwszender.
Personeel van de Willem II-gevangenis heeft veel ervaring met vreemdelingendetentie. De regering maakte in oktober bekend dat de Willem II-gevangenis dichtgaat. België heeft het cellencomplex vanaf 2017 niet meer nodig om gedetineerden op te sluiten.
AsielzoekerscentrumDe gevangenis zou nu in beeld zijn om dienst te gaan doen als asielzoekerscentrum. Keijzer: "Niet de slachtoffers moeten apart opgevangen worden, de daders moeten opgesloten worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.