'Wijn, oesters en bitterballen': Plan voor 'wijnattractiepark' in pand V&D Den Bosch

1 maart 2016 om 20:10
nl
Een enorme wijnwinkel in het pand van de voormalige V&D in Den Bosch of Utrecht. Dat is het plan dat Roy van Delft van Captain Tasting uit Utrecht heeft. Zelf noemt hij zijn idee een ‘wijnattractiepark’ en 'de grootste wijnwinkel ter wereld'. Zijn interesse voor het huren van het pand in Den Bosch heeft hij vorige week kenbaar gemaakt, zo laat hij weten.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Maar tot een gesprek met de eigenaar is het nog niet gekomen.
Van Delft is op zoek naar een pand waarin hij een ware ‘wijnbeleving’ kan bieden. De mogelijkheid voor bezoekers om wijn te proeven en te kopen natuurlijk. Maar ook een foodmarkt met zo’n veertig kleinere kraampjes. “Wijn en bijpassende culinaire hoogstandjes. Van oesters tot bitterballen”, legt Van Delft uit. En dat dus verdeeld over verschillende etages.
'Mooie, bourgondische stad'Als locatie heeft hij het pand van de voormalige V&D in Den Bosch of Utrecht op het oog. En de kans dat zijn plannen uiteindelijk werkelijkheid zullen worden in Den Bosch schat hij op tachtig procent. “Zou de V&D niet lukken, dan zijn er vast wel andere mogelijkheden in de stad”, geeft hij aan. “Den Bosch is een mooie, bourgondische stad. Een prima plek dus om onze plannen te verwezenlijken.”
Voor zijn zelfbenoemde ‘wijnattractiepark’ denkt Van Delft zo’n twintig miljoen euro nodig te hebben. En om dat bedrag bij elkaar te krijgen, is hij nu in gesprek met verschillende investeerders. En de reacties zijn volgens Van Delft enthousiast.
Culinaire wandelingDen Bosch is voor Captain Tasting geen onbekend terrein. In de stad organiseert het bedrijf al drie keer per jaar een culinaire wandeling, zoals het dat in veel meer steden doet. De megawijnwinkel zou voor het bedrijf de eerste echte winkel zijn.
Uiterlijk begin mei denkt Van Delft meer duidelijkheid te hebben over het wel of niet doorgaan van zijn plannen in Den Bosch. En vervolgens zal het zeker nog een jaar duren voordat de wijnwinkel er is.
Eigenaar nog niet op de hoogteDe eigenaar van het pand, Metroprop, weet nog niks van de plannen van Van Delft. Dit laat Jos van de Mortel dinsdagmiddag weten. Hij geeft aan nog steeds in gesprek te zijn met onder meer Hudson’s Bay, het Canadese warenhuisconcern.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.