Lukt het Sven Nys om Lars Boom over te halen weer veldrijder te worden?

1 maart 2016 om 16:57
nl
Als het aan Sven Nys ligt, is Lars Boom komende winter weer fulltime veldrijder. De kersvers manager van Telenet-Fidea wil de Vlijmense wielrenner graag aan zijn ploeg toevoegen. Boom zelf weet nog niet of hij het asfalt voor de modder wil inwisselen. “Ik moet er nu niet te veel over nadenken”, zegt hij tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

In een interview met het Belgische Humo laat Sven Nys, onlangs na een glansrijke carrière gestopt als veldrijder, weten dat hij Boom graag voor Telenet-Fidea ziet rijden. “Lars is een fijne kerel om bij de ploeg te hebben, we hebben zeker interesse.” Boom geeft in een telefonische reactie aan dat hij op de hoogte is van de interesse, maar dat hij voor de voorjaarsklassiekers zeker geen beslissing gaat nemen. “Ik moet er nu ook niet te veel aan gaan denken, ik wil me echt op de klassiekers concentreren.”
'Liefde voor de cross'Volgens Boom, die een aflopend contract heeft bij Astana, is vanaf het najaar alles mogelijk: “Ik ga zeker met Nys in gesprek, maar ik zal ook met Astana in gesprek gaan en ook met andere ploegen.” Op de vraag of het een optie is om de weg definitief achter zich te laten, zegt Boom: “Dan moet het gesprek wel heel erg goed gaan.” Maar een rentree als veldrijder sluit hij zeker niet bij voorbaat uit. “Het gaat om de liefde voor de cross. Die is er echt. Ik zeg niet dat ik iedere cross Van Aert en Van der Poel kan gaan verslaan, maar ik heb wel de overtuiging dat ik het ze in bepaalde crossen lastig kan gaan maken als ik meer ga veldrijden.”
Uitgekeken op de weg?Tegenover Humo zegt Nys dat hij het gevoel heeft dat de Astana-renner een beetje op het wegwielrennen is uitgekeken. “Lars heeft twee kinderen en is meer van huis dan hij zou willen”, betoogt de Belg. “Ook de risico’s die je als wegrenner loopt, beginnen bij hem te spelen. Er wordt tegenwoordig heel nerveus gekoerst, er gebeuren zoveel valpartijen omdat iedereen vooraan wil zitten.” Dat laatste bestrijdt Boom trouwens: “Voor de klassiekers heb ik dat er allemaal graag voor over. En daar ga ik me nu eerst op richten.”  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.