Mobieltjesreparateur Pegatron vertrekt uit Breda, 500 man op straat

1 maart 2016 om 18:28
nl
Het bedrijf Pegatron dat mobiele telefoon repareert, vertrekt uit Breda. Pegatron verplaatst alle werkzaamheden naar het Europese hoofdkantoor in Ostrava in Tsjechië. Vijfhonderd medewerkers verliezen hun baan.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Alle lopende projecten worden in mei gestopt. Tweehonderd medewerkers staan vanaf eind maart op straat. De overige driehonderd werknemers kunnen twee maanden langer blijven. Het bedrijf draait bijna volledig op uitzendkrachten.
Een locatieVolgens Pegatron is het besluit om de Europese werkzaamheden samen te voegen op e´e´n locatie genomen om 'productievoorzieningen te integreren, verbeteren en capaciteit te verhogen'.
Henry Tseng, General Manager Pegatron Europa kwam dinsdag met de volgende verklaring: “Vandaag hebben we het nieuws gedeeld met onze medewerkers. We zijn hen zeer dankbaar voor de betrokkenheid en bijdrage gedurende de afgelopen twee jaar en, samen met het uitzendbureau, ondersteunen wij bij onder andere het zoeken naar werk gedurende de transitie van de organisatie”.
Wethouder Boaz Adank van Breda is onprettig verrast door de plotselinge aankondiging van vertrek van Pegatron. "Erg jammer. Het gaat toch om honderden banen binnen Bredase gemeentegrenzen. We gaan met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij overleggen wat voor bedrijf er voor terug kan komen. De BOM heeft ook bemiddeld bij de komst van Pegatron naar Breda" aldus Adank.
Slechte werkomstandighedenPegatron kwam eerder in opspraak vanwege slechte werkomstandigheden. In januari werden zonder aankondiging 85 medewerkers op straat gezet. Aanleiding voor de SP om op meerdere dagen actie te voeren bij het bedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.