Brand bij asielzoekerscentrum Grave, bewoner aangehouden door arrestatieteam

VELP - Bij het asielzoekerscentrum Grave aan het Intendanceplantsoen in Velp is zondagavond rond zeven uur brand uitgebroken. Een arrestatieteam heeft een 28-jarige bewoner aangehouden die vanuit het gebouw spullen naar de hulpdiensten gooide.
Volgens de politie heeft de man rond zeven uur brand gesticht in een van de kamers op de bovenste verdieping van een gebouw op het terrein. Rond kwart voor negen greep een arrestatieteam in en haalde de man uit het gebouw.

Nadat de man was aangehouden, kon de brandweer beginnen met blussen. Kort daarna werd het sein brand meester gegeven. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

'Negatieve berichten'
Volgens medebewoners van het azc komt de man uit Iran en zou hij de laatste tijd veel 'negatieve berichten' hebben ontvangen waardoor hij boos zou zijn geworden. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laat maandagochtend weten dat de 'man blijkbaar geen toekomst meer voor zichzelf zag'.

De politie hield bewoners van het azc op veilige afstand. Volgens de woordvoerder van het COA, konden alle bewoners in de nacht van zondag op maandag in het azc in Grave blijven. "Iedereen heeft voorlopig een andere plek binnen het azc gekregen", laat hij maandagochtend weten.

Schade lijkt mee te vallen
Wat de precieze schade is, kan hij nog niet zeggen. Dit moet nog worden vastgesteld door experts. Het lijkt er volgens hem echter op dat de schade zich beperkt tot de kamer waar de brand werd gesticht. Al kan er ook rook- en waterschade zijn ontstaan op de rest van de verdieping.