OB-verhalen pedoseksueel Benno Larue en vluchtelingen genomineerd voor NL-Awards

1 maart 2016 om 19:21
Benno Larue nam zelf gesprekken op.
Benno Larue nam zelf gesprekken op.
Omroep Brabant is dinsdag genomineerd voor twee NL-Awards. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt en zijn een initiatief van Stichting ROOS, een samenwerkingsverband van de Nederlandse regionale omroepen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Omroep Brabant maakt met de Dag van de vluchteling kans op een NL-Award in de categorie Duiding. Met De Benno Tapes dingt de omroep mee naar de prijs in de categorie Documentaire.
Tijdens de Dag van de vluchteling inventariseerde Omroep Brabant de vragen van Brabanders over de komst van vluchtelingen in de provincie. Vervolgens werd er geprobeerd antwoord te geven op de vragen. De Benno Tapes is een documentaire over de voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno Larue uit Den Bosch.
LEES OOK: 'Tijdens en na uitzending is het stil geworden', Omroep Brabant reageert op documentaire Benno Larue
'Niet makkelijk'"Ook in 2015 zijn er door de regionale omroepen weer veel kwalitatief hoogwaardige mediaproducties ingestuurd. Het was daarom voor de jury niet gemakkelijk om uit al dat moois tot de keuze van de nominaties te komen", erkent juryvoorzitter Kees Toering. "Maar uiteindelijk is dat toch weer gelukt."
Hoewel Omroep Brabant kans maakt op twee prijzen, is de omroep dit jaar geen uitschieter. Van de negen regionale omroepen hebben de collega's van RTV Rijnmond, RTV Utrecht én Omrop Fryslân ieder drie nominaties in de wacht gesleept.
ROOS DagenDe NL-Awards worden woensdag 16 maart uitgereikt tijdens het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers, de ROOS Dagen.
De prijswinnaars maken kans op de Gouden NL-Awards, waaraan een geldprijs van 2500 euro is verbonden. Vorig jaar ging deze prijs naar RTV Utrecht voor een tv-reportage over het gezinsdrama rond de broertjes Ruben en Julian.

Wachten op privacy instellingen...