Oud-wethouder Steenbergen en vlogger schuiven aan bij mediator

1 maart 2016 om 21:09
nl
Vlogger Vladimir Hornicek en oud-wethouder Vincent van den Bosch van de gemeente Steenbergen gaan eind deze week een mediationtraject in. De gesprekken onder begeleiding van een bemiddelaar zijn geïnitieerd door het Openbaar Ministerie (OM).
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Van den Bosch kreeg het na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen aan de stok met Hornicek. Die wilde de wethouder buiten nog wat vragen stellen, maar Van den Bosch had daar geen zin in.
Er ontstond een ruzieachtige sfeer waarna de wethouder Hornicek een duw gaf. Van den Bosch trad eind november af als wethouder na commotie over het filmpje.
AangifteVan den Bosch en Hornicek hebben ieder aangifte gedaan na een conflict voor de camera in november vorig jaar. Donderdag heeft Hornicek een voorbereidend gesprek met zijn advocaat. De vlogger en oud-wethouder nemen dus nog niet direct aan dezelfde tafel plaats.
Van den Bosch benadrukt dat het een pilot betreft. Zelf staat hij juridisch sterk, meent de oud-wethouder, die na het conflict . “Dat hebben diverse juristen en mensen bij de politie mij verteld. Hornicek is helemaal geen videojournalist, hij vecht enkel een persoonlijke vete uit. Dat heeft geen journalistieke waarde, en dat is juridisch een zeer sterk punt.”
Doorzetten bij civiele rechterHornicek geeft de mediation graag een kans. “Het is niet zomaar iets wat er gebeurd is, dus ik zet de deur graag open”, aldus de vlogger, die hoop heeft in een voor hem gunstige afloop.
“Ik ga niet op de stoel van de rechter zitten, maar wat tegen mij gezegd is, is absoluut smaad en laster. Het OM heeft ook een computer: als ze het filmpje zien, zien ze direct hoe laat het is.”
Als de mediation niets oplevert, wacht Hornicek de uitspraak van de rechter af. “Daarna ga ik het doorzetten bij de civiele rechter. Ik heb veel kosten gemaakt, bijvoorbeeld voor mijn advocaat”, aldus de vlogger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.