Betalen voor parkeren? Bij Eindhoven Airport krijg je er geld bij!

EINDHOVEN - Parkeergeld betalen? Nee, geld verdienen met het parkeren van je auto. Het kan sinds kort op Eindhoven Airport. Het moet de parkeerdrukte rondom de groeiende luchthaven verminderen.
Je auto staat misschien niet stil, want het kan zijn dat hij wordt verhuurd. Na het boeken van een vakantie kun je online een gratis parkeerplek reserveren. Je levert je auto in op de dag van vertrek.

30 euro
Als de auto wordt verhuurd, krijg je een deel van de opbrengst. Anders krijg je niets. Het gaat gemiddeld om 30 euro per week, zo belooft het bedrijf.

“Wij bieden een duurzame oplossing voor de parkeerproblematiek”, vertelt Niels de Greef, oprichter van ParkFlyRent. Het bedrijf startte drie jaar geleden bij Schiphol en breidde begin deze maand uit naar Eindhoven.

Screenen
Het bedrijf belooft huurders altijd eerst te screenen. Zo kijkt men naar de rijervaring en eventuele schadegevallen. Ook is de auto volledig verzekerd. Daarnaast wordt je auto altijd gewassen.

Toch kan je niet zomaar meedoen. Het bedrijf kent tal van redenen om je auto te weigeren. Het voertuig mag over het algemeen niet ouder zijn dan acht jaar. Ook moet je minimaal vijf dagen op vakantie gaan.

Stickers
Daarnaast mogen er geen opvallende stickers op zitten. Ook zijn nare luchtjes van huisdieren of rokers uit den boze.

Het is niet het eerste initiatief om de parkeerdrukte te verminderen. Eerder was er een initiatief om inwoners van Meerhoven hun oprit te laten verhuren.

Meer over dit onderwerp:
eindhoven airport parkeren parkflyrent