40 VDL-bussen in Berlijn stinken naar kattenpis, geen giftige stoffen en geen technisch defect

2 maart 2016 om 13:19
nl
Niet waar je op zit te wachten als je in de bus zit: de geur van kattenpis. Maar in ongeveer veertig bussen die het Eindhovense VDL leverde aan Berlijn is dit wel het geval, zo meldt busmaatschappij Berliner Verkehrsbetriebe (BVG). Rémi Henkemans, algemeen directeur van VDL Bus&Coach, kent de problemen en hoopt dat nog deze week duidelijk wordt wat er aan gedaan kan worden.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Buschauffeurs klagen over hoofdpijn, tranende ogen en concentratieproblemen.
'Onvoldoende uitgedampt'“Het is zo goed als zeker", vertelt Henkemans, "dat de oorzaak zit in het feit dat kunststof onderdelen na het productieproces onvoldoende zijn uitgedampt. Vervolgens gaan ze ruiken wanneer de temperatuur in de bus stijgt."
De algemeen directeur van VDL Bus&Coach laat weten daar naar een oplossing wordt gezocht. "We vinden het echt buitengewoon vervelend en hopen dat het probleem, wat u zegt, zo snel mogelijk uit de lucht is.”
'Geen giftige stoffen'VDL heeft twee onafhankelijke onderzoeken laten doen naar de oorzaak van de stank. "We zijn blij dat het niet om giftige stoffen gaat. Ook is er geen sprake van een technisch defect", aldus Henkemans.
VDL werd eind vorig jaar voor het eerst met de problemen geconfronteerd en onderhoudt sindsdien intensief contact met BVG.
Stank neemt later afHet Duitse vervoersbedrijf zegt dat de stank vooral aanwezig is bij bussen die ongeveer 25.000 kilometer hebben gereden. De stank zou afnemen zo gauw de bussen meer kilometers op de teller hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.