Video

Duizenden passagiers Eindhoven Airport vertraagd of uitgeweken door zakenvliegtuig met klapbanden

2 maart 2016 om 18:45 • Aangepast 21 november 2020 om 12:18
nl
Een klein zakenvliegtuig is woensdagmorgen om kwart over acht op de startbaan van Eindhoven Airport gestrand door twee klapbanden. Het vliegverkeer lag daardoor zeker tot aan het einde van de ochtend stil. Om kwart voor twaalf is het vliegverkeer hervat. Twintig vluchten werden geannuleerd of moesten uitwijken.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

In het zakenvliegtuig, een Cessna 525 met als bestemming Engeland, zaten twee bemanningsleden en één passagier. Niemand is gewondgeraakt. Maar de klapbanden hebben het vliegverkeer flink in de war gegooid.
ZIE OOK: ‘Vliegtuig begon na klapband te slingeren’, vertelt geschrokken passagier
“Het is niet zo makkelijk om het vliegtuigje bijvoorbeeld op te tillen en weg te zetten. Dan ontstaat er meer schade aan het toestel. Naast de klapbanden is er meer aan de hand met het landingsgestel, want de wielen zijn vastgelopen", vertelde woordvoerder Fons Latour over de moeite die het kostte om het vliegtuig van de baan te halen.

Wachten op privacy instellingen...

VertragingLuchtvaartmaatschappijen Transavia, Ryanair en Wizz Air bepaalden zelf of ze passagiers vanaf andere luchthavens konden laten vertrekken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.