Uitverkocht huis verwacht: ontslagen V&D'ers komen massaal naar voorstelling Leon van der Zanden

2 maart 2016 om 11:58
nl
Uit alle hoeken van het land komen dinsdagavond ontslagen medewerkers van V&D naar het Parktheater in Eindhoven. De gratis voorstelling van de Leon van der Zanden gaat definitief door. Er wordt een uitverkocht huis verwacht.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Dit laat zijn management woensdagochtend weten aan Omroep Brabant. De Helmondse cabaretier wil hiermee de oud-medewerkers van V&D een hart onder de riem steken.
Met touringcars komen de voormalige V&D’ers onder meer uit Maastricht, maar ook van boven de rivieren naar Eindhoven. In het tv-programma van Pauw maakte Van der Zanden bekend dat hij ook voorstellingen gaat verzorgen voor ex-V&D'ers in Zwolle en in Amsterdam.
Geen mensen teleurstellen“Maar wanneer we mensen moeten teleurstellen dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn om nog een voorstelling te geven”, vertelt Marjo van Lijssel van het management van Van der Zanden.
Dinsdag kunnen 900 bezoekers terecht in het Parktheater. Hoeveel ontslagen V&D’ers zich inmiddels hebben gemeld, kan Van Lijssel niet precies zeggen. “Maar we verwachten zeker een volle zaal.”
Alternatief afscheidHet initiatief voor de voorstelling, kwam niet van Van der Zanden zelf, maar van een ex-medewerkster van de V&D, Miranda Leenders uit Gemert. Zij benaderde de cabaretier op Facebook. Regel het maar, antwoordde hij vervolgens.
En zo geschiedde. Op een speciale Facebookpagina liep het  vervolgens storm. “Ik heb begrepen van Miranda dat veel medewerkers na het faillissement van V&D geen echt afscheid hebben gehad. De voorstelling dinsdag is hiervoor een mooie gelegenheid”, zegt Van Lijssel.
Leons Grote PrijzencircusIn het programma Onder Ons vertelden initiatiefneemster en ex V&D medewerkster Miranda Leenders en cabaretier Leon van der Zanden dat hun actie ontzettend veel media aandacht heeft gekregen. Omroep Brabant zendt de show 8 maart live uit om 21.00 uur en daarna kun je het nog bekijken bij uitzending gemist tot zondag 13 maart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.