Video

Maria bedankt! Buurman ingestort pand kan weer open dankzij beeldjes heilige maagd

2 maart 2016 om 17:28 • Aangepast 21 november 2020 om 12:18
nl
Souvenirwinkel De Kleine Winst aan De Markt in Den Bosch is woensdagochtend voor het eerst in drie dagen weer open. En het is meteen lekker druk. Het pand zit naast de Pearle-winkel die zaterdagavond instortte. Maar dankzij Maria, die in de vorm van heel veel beeldjes ruim vertegenwoordigd is in de winkel, kwam De Kleine Winst er zonder kleerscheuren vanaf.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

En dus zijn de Mariabeeldjes in de aanbieding. "Uit dankbaarheid."
Maandag bleek na onderzoek dat het pand van De Kleine Winst in goede staat verkeert. Nadat de deuren drie dagen gedwongen dicht bleven, kon de winkel woensdag weer open.

Wachten op privacy instellingen...

In de nacht van zaterdag op zondag stond de politie aan de deur bij de eigenaren van De Kleine Winst. Ze vertelden hen dat het pand naast De Kleine Winst was ingestort. En dat ze niet wisten wat er precies met zijn pand aan de hand was. Een eerste inspectie in de nacht gaf niet direct duidelijkheid. Het was te donker.
Maar zondagmorgen, bij daglicht, leek het vervolgens allemaal mee te vallen. "Alles was nog intact. Er was geen scheurtje te bekennen", vertelt het echtpaar Aalderink.
Atelier Jeroen BoschIn De Kleine Winst bevond zich ooit het atelier van schilder Jeroen Bosch. De winkel is in dit Jeroen Boschjaar dan ook extra in trek bij bezoekers van de stad.
Toch vinden de eigenaren van de winkel het geen probleem dat ze drie dagen gedwongen dicht waren. "Het is veel belangrijker dat er niks is gebeurd met de winkel. En dat er geen doden of gewonden zijn gevallen", vertellen ze.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.