Al is de spookrijder nog zo snel, de politie achterhaalt hem wel

2 maart 2016 om 12:48
nl
Een automobilist uit Weert heeft dinsdagnacht op de snelweg A2 bij Maarheeze even spookgereden om zo de politie van het lijf te houden. Hij slaagde niet in zijn opzet, want de man werd tegen tweeën aangehouden.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Agenten gingen hierbij omzichtig te werk, omdat bij de eigenaar van de wagen kortgeleden een pistool was gevonden. De man had aanvankelijk een stopteken van de politie genegeerd.
Openstaande boeteBij het opvragen van het kenteken bleek dat de eigenaar van de auto een boete had openstaan en dat het rijbewijs was ingenomen. Bij het geven van een stopteken, reed de man weg.
Na een korte achtervolging reed hij enkele tientallen meters tegen het verkeer in over de A2. Gelukkig was er volgens de politie op dat moment geen ander verkeer op de weg.
Auto op snelweg omgedraaidOmdat de bestuurder kennelijk had ingeschat dat de vluchtpoging kansloos was, draaide hij na tientallen meters alsnog zijn auto om, aldus de politie.
De auto stond weer in de juiste richting opgesteld, waarna de bestuurder in de auto bleef zitten. Even later stapte hij met zijn handen boven zijn hoofd uit de auto en gaf hij zich over.
Rijbewijs kwijtDe verdachte kan rekenen op een uitbrander (en meer) van de rechter. Hij zal zich moeten verantwoorden voor het negeren van een stopteken en voor het gevaarlijk rijgedrag waarbij hij ander verkeer in gevaar had kunnen brengen.
Zijn rijbewijs is ingenomen en hij mag pas weer achter het stuur zitten als hij een openstaande boete van 397 euro heeft betaald. Ook reed hij onverzekerd en in een niet goedgekeurde auto.
Verplicht op cursusHiermee is de kous nog niet af, want de Limburger zal verplicht de cursus Educatieve Maatregel Gedrag bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen moeten gaan volgen.
En dit wordt ook een duur grapje, want de cursus kost enkele honderden euro’s en zijn voor zijn rekening.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!