'Wij willen een groenstrook!' Bewoners Schoonhout in Etten-Leur willen weer groen na kap 220 bomen

2 maart 2016 om 16:22 • Aangepast 21 november 2020 om 12:17
nl
De bewoners van het Schoonhout in Etten-Leur vonden vanochtend een protestbrief in hun brievenbus. In de brief worden ze opgeroepen om het papier met aan de andere zijde de tekst "WIJ WILLEN EEN GROEN STROOK" achter hun voorruit te hangen. Velen gaven gehoor aan die oproep.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

In de straat werden vorige week 220 bomen gekapt. Daar was veel protest tegen, omdat de bomen tussen het voet- en fietspad in staan. Door het verdwijnen van de bomen en de groenstrook waar ze onderdeel van uitmaken zou het gevaarlijk zijn voor kinderen omdat ze dan makkelijk het fietspad op kunnen rennen. De opnieuw aangelegde voet- en fietspaden moeten tegen elkaar aan komen te liggen.
[tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/705034367010263040]
De gemeente zegt dat een voet- en fietspad prima naast elkaar kunnen mits er een hoogteverschil is in de vorm van een trottoirband of schuine rand. Dit is ook het advies van de ANWB. Toch snappen zij de zorgen van de buurtbewoners wel en dus komen ze met en oplossing. En wel in de vorm van paaltjes met een ketting ertussen.
'Wij willen geen paaltjes'Maar hier zijn de bewoners van het Schoonhout het niet mee eens. Bastiaan Anink heeft hiervoor samen met een paar buurmannen het Actiecomité Schoonhout opgezet. "Wij willen geen paaltjes tussen de stoep en het fietspad maar een beukenhaagje", vertelt hij.
"Het enige wat de gemeente hoeft te doen is de ruimte die er voor de bomen en struiken was opnieuw in te planten. Dan kunnen we de groenstrook gewoon houden", zegt een bewoner.
Binnenkort komt er een informatieavond voor de bewoners over de paaltjes en kettingen. Misschien dat er dan nog een kansje is om de gemeente te overtuigen van de voordelen van een haagje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.