Moeder wil gerechtigheid na dodelijke elektrocutie van dochter Janneke

2 maart 2016 om 23:12
nl
De gemeente Boxtel en het Eindhovense Camelot Leegstandsbeheer moeten zich volgende week verantwoorden voor de dood van Janneke van Gaal. De 20-jarige studente overleed door elektrocutie in een huis dat op naam van de gemeente stond. De moeder van Janneke moest drie jaar lang knokken om het tot een rechtszaak te laten komen. "Ik wil dat het recht zegeviert", zo laat ze weten via Facebook.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

Het onderzoek naar de dodelijke elektrocutie hield de recherche en justitie meer dan drie jaar in zijn greep. De studente overleed eind januari 2013 in de badkamer van een vrijstaande antikraakboerderij aan de Koevoortseweg. Daar woonde ze tijdelijk samen met een huisgenoot.
'Onvoldoende zorg gedragen'De elektrocutie riep vooral veel vragen op. Hoe kon Janneke tijdens het douchen getroffen worden door elektrocutie? Volgens de aanklacht hebben de gemeente en Camelot onvoldoende zorg gedragen voor de elektrische voorzieningen. Hen wordt daarom dood door schuld verweten.
In een persverklaring meldt de gemeente volledig mee te werken aan het strafrechtelijke onderzoek. "De gebeurtenissen zijn vreselijk. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden", valt te lezen in het bericht.
'Geen woord, geen gebaar'Deze reactie kwam als een verrassing voor de moeder van Janneke. "Er wordt medeleven betuigd, maar daar hebben wij de afgelopen drie jaar helemaal niets van gemerkt. Geen woord, geen gebaar", schrijft mevrouw Schenkels, die verder inhoudelijk niets wil zeggen over de rechtszaak.
7 maart start de rechtszaak tegen de gemeente en de leegstandsbeheerder. Ook advocaat Wouter Munten, die de familie van Janneke bijstaat, geeft voorafgaand aan het vonnis van de rechtbank geen toelichting: "Wij willen dat de verdachten zich eerst moeten verantwoorden voor de strafrechter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.