Vooral Brabanders willen blind trouwen in RTL-programma 'Married at first sight'

2 maart 2016 om 18:25 • Aangepast 21 november 2020 om 12:17
nl
Trouwen met iemand die je pas op de dag van je bruiloft voor het eerst ziet. Klinkt als een slechte grap maar voor de deelnemers van het RTL-programma 'Married at first Sight' is het de realiteit. De koppels zijn niet zomaar gevormd. In het programma, dat gepresenteerd wordt door Peter van der Vorst, koppelen drie wetenschappers mensen op basis van verschillende testuitslagen aan elkaar. Van de acht deelnemers die uiteindelijk gevolgd worden, komen er vijf uit Brabant. Het programma wordt dus een echt Brabants huwelijksfeestje.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

En niet alleen tussen de vier uiteindelijke koppels zitten veel Brabanders. "Je wilt niet weten hoeveel mensen uit mijn verleden ik tegenkwam tijdens de testdagen", vertelt deelnemer Erik van den Berg uit Son en Breugel. "Een vrouw die op het laatste moment afhaakte, woont hier zelfs maar een paar honderd meter verder op." Van den Berg werd uiteindelijk gekoppeld aan de Boxtelse Linda, een Brabants koppel dus.

Twee andere Brabanders die aan elkaar gekoppeld werden in het programma zijn Patty Christiaanse uit Ulvenhout en Bram de Jong uit Den Bosch. Of ze het niet een beetje raar vindt om te trouwen met een vreemde? "Je kunt alleen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan", aldus Christiaanse. De vijfde Brabantse deelnemer is Chantal uit Valkenswaard.
'Ik heb er wel goed over nagedacht'De deelnemers aan het programma wisten van te voren niet dat ze zouden gaan trouwen. 'We hebben ons opgegeven voor een datingprogramma", vertelt Christiaanse. Na de verschillende testen, krijgt iedereen te horen dat het de bedoeling is dat ze niet alleen op zoek gaan naar een perfecte match, maar ook naar een perfecte partner om mee in het huwelijksbootje te stappen. "Ik twijfelde toen wel om door te gaan", vertelt Christiaanse. "Ik heb een eigen zaak dus wilde goed weten hoe dit allemaal zat. Het is namelijk echt een huwelijk voor de wet."
En Christiaanse is niet de enige die twijfelde. "Heel veel deelnemers hebben gesprekken gevoerd met hun omgeving", vertelt Van den Berg. Ook hijzelf moest er nog eens goed over nadenken. Uiteindelijk besloot hij de gok toch te wagen. "Het is mijzelf tot nu toe niet gelukt om de liefde te vinden dus ik had niets te verliezen", vertelt hij. "Het enige risico dat ik liep was emotioneel. Maar wie geen risico's neemt komt nergens."
De grote dagVoor Van den Berg was de grote dag een hele ervaring. "Er komt zoveel op je af die dag", vertelt de fietsenmaker uit Son en Breugel. "De helft van de mensen ken je niet en die willen dat ook nog eens alles van je weten." Ondanks alle drukte liep volgens Van den Berg alles op rolletjes tijdens zijn trouwerij en heeft hij een heel leuke dag gehad.
Ook Patty Christiaanse heeft enorm genoten tijdens haar huwelijk. "Ik voelde me die dag echt een prinsesje", vertelt ze. Of de koppels nog bij elkaar zijn, mogen ze niet zeggen. Daarvoor zullen we toch echt het programma moeten gaan bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.