Gezocht: roze Volkswagen Up voor meisje met syndroom van Down uit Gassel

3 maart 2016 om 10:08 • Aangepast 21 november 2020 om 12:17
nl
Marian ten Haaf uit Gassel is een wel heel bijzondere zoektocht gestart. Haar dochter Demy heeft het syndroom van Down en wordt zaterdag achttien jaar. Demy droomt ervan om als achttienjarige rond te rijden in een roze Volkswagen Up. Moeder Marian heeft al een heleboel partijen gesproken maar de auto is niet zo gemakkelijk te vinden.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Geschreven door
Kapteijns Lobke

Twee maanden geleden begon Marian haar zoektocht, zonder medeweten van dochter Demy. "We zijn begonnen met het plaatsen van een bericht op Facebook. Dat bericht is inmiddels tienduizend keer gedeeld. Maar het heeft nog geen resultaat gehad helaas."

Wachten op privacy instellingen...

Volkswagen UpDemy is de jongste van drie kinderen. Haar twee oudere broers hebben allebei een auto en één van hen rijdt ook een Volkswagen Up. De jongens brengen hun zusje regelmatig weg. Demy kan zelf geen rijbewijs halen. "Maar ze roept al jaren: Als ik achttien word, wil ik een roze Volkswagen Up!' Het is dus als een geintje begonnen", vertelt Marian.
De afgelopen jaren heeft het Demy niet meegezeten. Ze kampt met verschillende chronische ziektes en vorig jaar moest ze met spoed een operatie ondergaan. Ook deze week is ze weer geopereerd.
"Daar komt bij dat ze maandag haar school verlaat omdat ze achttien wordt. Ze gaat dan voor het eerst naar dagbesteding. Het zijn spannende tijden voor haar", aldus Marian. Dat is ook de reden dat haar ouders Demy willen verrassen. Zodat ze zaterdag op haar verjaardag een paar uurtjes mee kan rijden in zo'n roze exemplaar.
"We hopen echt dat we zaterdag een stralende lach op haar gezicht kunnen toveren", vertelt Marian.
Duitsland en SpanjeOndertussen heeft ze Volkswagen Nederland benaderd, lokale autodealers en ook Volkswagen in Duitsland en Spanje. "Heel even dachten we een roze Volkswagen Up gevonden te hebben bij een garage in Gouda. Maar die auto is onlangs verkocht. Vanwege privacy willen ze niet zeggen wie die auto gekocht heeft", aldus Marian.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.