KNVB stelt Willem II gerust: geen onderzoek nodig naar NEC - Willem II

3 maart 2016 om 11:24
nl
De UEFA gaat geen onderzoek doen naar de wedstrijd NEC - Willem II van afgelopen januari. Dat zegt Willem II-directeur Berry van Gool. De wedstrijd wordt in verband gebracht met matchfixing. Volgens Van Gool is de wedstrijd niet opgevallen bij de UEFA. "Ik heb contact gehad met de KNVB. Daaruit blijkt dat er geen registratie is geweest rondom deze wedstrijd en er dus geen reden is om tot een onderzoek over te gaan", aldus Van Gool.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

De verdachte wedstrijd kwam aan het licht in een documentaire die woensdag werd uitgezonden op de Duitse zender ARD. Daarin was te zien dat er vanuit Duitse wedkantoren opvallend veel is gegokt op de wedstrijd tussen NEC en Willem II.
Van Gool is er heilig van overtuigd dat de spelers van Willem II niet betrokken zijn bij matchfixing. "Ik ben zelf ook bij de wedstrijd geweest. Je kunt over allerlei dingen discussiëren, maar ik steek mijn handen in het vuur voor deze groep. De scheidsrechter viel me meer op dan onze spelers, maar ik ga hem verder nergens van beschuldigen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.