Enquête over opvang vluchtelingen Halderberge: 24.150 inwoners krijgen deze week uitnodiging in bus

3 maart 2016 om 12:19
nl
Inwoners van de gemeente Halderberge kunnen tot en met 13 maart een enquête invullen over de opvang van vluchtelingen in hun gemeente. Donderdag of anders vrijdag valt bij 24.150 inwoners een brief in de bus met een inlogcode voor een digitale vragenlijst op internet.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Alle inwoners van 18 jaar en ouder kunnen aan de hand van maximaal 24 vragen en stellingen hun mening geven over de opvang van vluchtelingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Necker Interact. Dit bureau zette eerder een enquête uit voor de gemeente Steenbergen.
AZC voor tien jaar afgewezenEind oktober vorig jaar wees de gemeenteraad een verzoek af voor de opvang van 600 tot 750 vluchtelingen voor tien jaar. De raad was ook niet te spreken over de manier waarop de burgemeester en wethouders zijn omgegaan met het verzoek van het COA. Door een ambtelijke fout bleef het officiële verzoek maandenlang in een lade liggen.
LEES OOK: Geheime correspondentie openbaar, Halderberge wist in februari al dat COA azc in Oudenbosch wil
De raad gaf het college de opdracht mee om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn voor opvang van lagere aantallen vluchtelingen in Halderberge. Inwoners hebben daar nu ook hun stem in.
RondetafelgesprekkenVorige week hield de gemeente al zogenoemde rondetafelgesprekken. Enkele voor- en tegenstanders gingen in gesprek met belangenorganisaties en professionals.
De uitkomsten van de gesprekken en de enquête vormen de basis voor concrete mogelijkheden hoe Halderberge met de opvang van vluchtelingen omgaat. Op 21 april neemt de gemeenteraad een eerste besluit over het wel of niet opvangen van vluchtelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.