FC Eindhoven jaagt op tweede plek: 'Twente gaat misschien failliet en promoveren nummers 1 en 2'

3 maart 2016 om 12:02
nl
FC Eindhoven hoopt dat het dit jaar nou eens een keer lukt, promoveren naar de eredivisie. En dat zou zo maar kunnen, want de ploeg staat derde en daarmee lonken de play-offs. De ploeg gaat echter op jacht naar de tweede plek, want wie weet gaat die ook nog recht geven op rechtstreekse promotie. "Twente gaat misschien failliet, misschien dat dan de nummers één en twee naar de eredivisie gaan."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De laatste twee jaar zat FC Eindhoven er dichtbij, maar lukte het telkens net niet. Dit seizoen moet het dan maar een keer gebeuren, promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag zal ongetwijfeld de nacompetitie halen, maar misschien komt er nog een extra mogelijkheid.
Het gaat financieel en bestuurlijk slecht met FC Twente en de kans bestaat dat de club de licentie kwijtraakt. Er zou dan een extra plaats vrijkomen in de eredivisie.
Jagen op VVV"De tweede plek is wel het streven", zegt rechtsback Thomas Horsten. "Nu kijken we ook naar Twente dat misschien failliet gaat. Dan komt er misschien een extra plekje vrij en gaan de nummers één en twee wel naar de eredivisie. Dus we blijven jagen op VVV dat tweede staat en eventueel profiteren we van wat er in Enschede gaat gebeuren."
Promoveren mag, moet nietDe doelstelling van FC Eindhoven is om bij de eerste vijf te eindigen. De ploeg, die nu derde staat, mag promoveren maar het moet niet.
"Het is altijd een uitdaging om met FC Eindhoven naar de eredivisie te gaan", zegt Dario van den Buijs, speler van Eindhovense club. "En daar te blijven, want we willen niet even gaan en dan het jaar erop meteen terugkeren. Maar als het dit jaar niet is, dan hopelijk volgend jaar."
Revanche op Helmond SportFC Eindhoven kan een goede stap zetten naar de tweede plaats door vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Helmond Sport te winnen. De ploeg wil sowieso revanche voor de met 4-1 verloren thuiswedstrijd eerder dit seizoen.
"Die hebben zeker nog iets tegoed van ons", zegt Dario van de Buijs. "Dus ja, het is te hopen dat we daar drie punten pakken en zetten we iets recht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.