Dj Tiësto wint Edison Pop Oeuvreprijs

3 maart 2016 om 13:14 • Aangepast 21 november 2020 om 12:16
nl
Dj Tiësto ontvangt de Edison Pop Oeuvreprijs. Hij verdient de prijs 'voor zijn buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek', zo maakte de jury bekend. Tiësto krijgt de onderscheiding donderdagavond uitgereikt tijdens de uitzending van RTL Late Night.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het is de eerste keer dat de jury de oeuvreprijs toekent aan een artiest in de dancemuziek. 'In een veranderend danslandschap bevindt Tiësto zich al jaren aan de top', staat in het juryrapport.

Wachten op privacy instellingen...

'Hij houdt niet vast aan een succesformule die commercieel succes garandeert, maar zoekt graag de grenzen van het muzikale spectrum op en laat zich uitdagen door bijzondere samenwerkingen.'
BepalendOok is Tiësto volgens de jury bepalend geweest voor de positie van dj's in de muziekindustrie. 'Zijn carrière heeft de status van de dj wereldwijd voorgoed veranderd. Niet eerder kreeg een dj zo'n popsterrenstatus. Niet alleen zijn muziek, maar ook het feit dat hij als eerste Nederlandse dj werd uitgeroepen tot populairste van de wereld - drie keer op rij - heeft daar aan bijgedragen.'
De 47-jarige Tiësto, de artiestennaam van de Bredase Tijs Verwest, heeft inmiddels meer dan zeventig internationale awards gewonnen en is eerder benoemd tot Officier in Orde van Oranje-Nassau. De jury van Edison Pop bestaat onder anderen uit Leon Verdonschot (voorzitter) en zangeres Angela Groothuizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.