V&D-show Leon van der Zanden dinsdag live op Omroep Brabant: Leon's Grote Prijzencircus

3 maart 2016 om 18:45
nl
De gratis show die cabaretier Leon van der Zanden uit Helmond dinsdagavond geeft voor ontslagen medewerkers van V&D is live te zien op Omroep Brabant televisie en internet. Niet alle duizenden ontslagen V&D'ers passen in het Parktheater in Eindhoven. Op deze manier kan iedereen de speciale show, 'Leon's Grote Prijzencircus', toch zien.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Met de titel voor zijn show verwijst de Helmondse cabaretier naar het jaarlijkse prijzencircus van het failliete warenhuis.
Het initiatief voor de voorstelling is niet van Van der Zanden zelf, maar van een ex-medewerkster van de V&D, Miranda Leenders uit Gemert. Zij benaderde de cabaretier op Facebook. En vervolgens pakten de cabaretier en het Eindhovense Parktheater de handschoen op.
'Fantastisch'“Fantastisch”, is de reactie van Van der Zanden. “Zo zie je hoe krachtig een initiatief op Facebook kan zijn. Het leidt zelfs tot live televisie. Geweldig.”  
Woensdag vertelde zijn management al een uitverkocht huis te verwachten. Uit alle hoeken van het land komen dinsdag ontslagen V&D'ers met touringcars naar Eindhoven. “Bussen uit Leeuwarden en Maastricht zijn net bevestigd”, laat Van der Zanden donderdag weten.
Eén grote reünieInitiatiefnemer Miranda Leenders is verbaasd over de vlucht die haar actie heeft genomen. "Het is allemaal heel vet", zegt ze. "Ik had überhaupt geen reactie op mijn verzoek aan Leon verwacht. En nu komt er dinsdag een voorstelling én een live-uitzending."    
Het leukste van heel het verhaal vindt Leenders het feit dat ze nu dinsdag weer heel veel van haar oude collega's zal zien. Zelf heeft ze immers 23 jaar bij V&D gewerkt. In Nijmegen, Oss en Eindhoven. "Het wordt echt één grote reünie", vertelt ze enthousiast. "Kunnen we in elk geval op een gezellige manier uit elkaar."
Fan van cabaretierDe keuze van Leenders voor een voorstelling van Leon van der Zanden is trouwens niet toevallig. Want een fan van de cabaretier is ze zeker. De vorige twee voorstellingen van hem zag ze ook. En ook naar het programma 'Olifantendoders' van Van der Zanden op Omroep Brabant keek ze altijd graag.
Omroep Brabant biedt ook alle andere regionale omroepen de mogelijkheid om de show uit te zenden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.