NAC-coach Dijkhuizen gooit systeem overboord en Seuntjens en Verbeek uit het elftal

3 maart 2016 om 17:23
nl
NAC-trainer Marinus Dijkhuizen heeft drastische maatregelen genomen om de prestaties van zijn team te verbeteren. Zo gaat de Bredase ploeg voortaan met twee in plaats van drie spitsen spelen. Buitenspeler Danny Verbeek wordt hiervan kind van de rekening en verdwijnt naar de bank. Mats Seuntjens mag daar ook plaatsnemen, maar omdat Dijkhuizen niet helemaal tevreden over hem is.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Na de verloren wedstrijd afgelopen vrijdag tegen VVV in Venlo was voor NAC-trainer Dijkhuizen de maat vol. In de zoektocht naar de ideale samenstelling van zijn team nam hij een beslissing, NAC speelt voortaan in een 4-4-2 formatie in plaats van het gebruikelijke 4-3-3 spelconcept.
'Handelen naar wat je ziet'"Het plan zat al een tijdje in ons hoofd", zegt Marinus Dijkhuizen, coach van NAC. "Omdat het minder gaat op dit moment. En omdat we minder bezet zijn aan de zijkanten. Alleen voor buitenspeler Danny Verbeek is de systeemwijziging echt nadelig, maar voor de anderen eigenlijk niet. Dat zegt iets over de samenstelling van deze groep. We hebben gewoon veel goede middenvelders, dus genoeg redenen om te switchen."
"Het is niet ideaal zo midden in een seizoen", vervolgt de trainer, "Maar je moet ook handelen naar wat je ziet. Dus maak ik die keuze.".
WisselingDe wisseling van spelsysteem betekent dus dat linksbuiten Danny Verbeek kind van de rekening wordt, maar ook dat Michael Dingsdag terugkomt in het elftal. Niet in de achterhoede, maar op het middenveld.
Op de plek van Ronnie Stam, die verhuist naar de rechtsbackpositie. "We willen wat meer structuur en leiding op het middenveld", zegt Marinus Dijkhuizen. "Dat vonden wij regelmatig een probleem."
Seuntjens gepasseerdMichael Dingsdag, die de laatste tijd gepasseerd werd, is er blij mee. "Een nieuw systeem, een nieuwe kans", zegt hij. "Ik heb daar vorig jaar bij Grashoppers ook gevoetbald en dat ging niet verkeerd. Alleen ben ik geen middenvelder die de hele dag diep gaat. Ik moet de controle houden en zorgen dat anderen gestuurd worden."
Naast Danny Verbeek wordt ook Mats Seuntjens door Dijkhuizen gepasseerd, hij wordt vervangen door Vlatko Lazic. "Dat heeft niet met het systeem te maken", vertelt de trainer. "Mats heeft te vaak momenten in wedstrijden en op trainingen dat hij er niet is. Mats is technisch gezien mijn beste speler, maar hij haalt niet altijd eruit wat er in zit. We gaan er alles aan doen om hem daarbij te helpen. Ik hoop dat het eenmalig is."  
'Ik schakel soms wat uit'"Er zijn een paar punten die beter moeten en daar ben ik het mee eens", zegt Mats Seuntjens over de keuze van zijn trainer. "Ik moet constant laten zien wat ik in huis heb. Ik 'schakel soms wat uit' en daar moet ik aan werken ja."
Bij NAC is Luis Pedro geschorst, hij wordt in centraal in de verdediging vervangen door Kenny van der Weg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.