Na Justin Bieber ook Guus Meeuwis op Pinkpop: 'Zijn we al tien jaar mee bezig'

AMSTERDAM - Guus Meeuwis maakt dit jaar zijn debuut op Pinkpop. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie in vervulling. "We zijn al tien jaar bezig om Guus Meeuwis te regelen", zei organisator Jan Smeets (72) woensdagmiddag bij de presentatie van de line-up.
In de Amsterdamse poptempel Paradiso werden alle namen van het populaire popfestival gepresenteerd. Er is een brede mix van muziekstijlen geselecteerd.

Naast Guus Meeuwis maken artiesten en bands als Sean Paul, Kaiser Chiefs, Chef'Special, Kensington, Broederliefde, Imagine Dragons, Rag'n'Bone Man, Passenger en Live (voor de vijfde keer) hun opwachting.


Kritiek
Andere acts waren al bekend, zoals Justin Bieber, Green Day, Martin Garrix, Kings of Leon en System of a Down. De winnaar van de regionale talentenjacht Nu of Nooit, The Ten Bells, opent het festival. Op kritiek over de komst van Bieber en Garrix zei Smeets eerder: "Dat is 'the next generation'".

'Mr Pinkpop' reikte woensdag ook de naar hemzelf genoemde Jan Smeets Award uit aan het hardrock- en punkfestival Jera On Air, dat helemaal drijft op vrijwilligers. Vorig jaar ging de prijs, 20.000 euro groot, naar Funpop, een festival voor mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders/verzorgers.

Datum
Pinkpop is dit jaar van 3 tot en met 5 juni. Het is de 48e editie.
Meer over dit onderwerp:
landgraaf guus meeuwis pinkpop jan smeets