Bavelse uitvinding verovert de wereld, 'Eggy Press'jes gaan als zoete eitjes over de toonbank' - Omroep Brabant
Video

Bavelse uitvinding verovert de wereld, 'Eggy Press'jes gaan als zoete eitjes over de toonbank'

3 maart 2016 om 22:03
nl
Het ei van Columbus komt uit Bavel en gaat voortaan door het leven als de Eggy Press. Tenminste als het aan zijn uitvinder Niek van Gennip ligt. Hij hoopt dat zijn 'eibreier' in menig keuken een vast plekje tussen het keukengerei gaat veroveren.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Zoals de naam van het apparaatje al doet vermoeden, kun je met de Eggy Press hardgekookte eieren in sliertjes persen. Handig voor een trendy salade, asperges of zomaar op een toastje.
Volgens de bedenker is de bediening van zijn vinding een eitje. "Je stopt het ei in de vorm, even drukken en de sliertjes komen vanzelf", aldus Niek van Gennip.
Genoeg van 'gepruts'De inwoner van Bavel, zelf fanatiek hobbykok, kwam op het idee toen hij eiersliertjes voor bij de asperges probeerde te maken met een bolzeef. "Je krijgt er wel spierballen van. Maar verder is het een gepruts. Met de eibreier gaat het stuk makkelijker."
Van Gennip werkte samen met zijn zoon aan de uitvinding. Joep van Gennip (25), student aan de Avans Hogeschool in Breda, maakte de technische tekeningen voor het ontwerp. In samenwerking met een bedrijf in Asten werd het prototype verder uitgewerkt. Inmiddels zijn de eerste 1650 exemplaren in China gefabriceerd.  
Geen windeierenSinds donderdag zijn de eerste Eggy Press'jes te koop bij de Kookzaak in Breda. Rond het middaguur was de winkel door de eerste voorraad heen. "Ze gaan als zoete eitjes", lacht een medewerkster.
"Ik hoef er niet rijk van te worden. Ik vind het al mooi dat ik iets gecreëerd heb waar mensen iets aan hebben", zegt Niek van Gennip. De uitvinder uit Bavel zal zich waarschijnlijk geen zorgen hoeven te maken over dat zijn vinding hem windeieren zal leggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.