StukTV ontdekt aap die al dertig jaar in verlaten dierentuin leeft

3 maart 2016 om 16:45
nl
De jongens van StukTV zijn wel wat gewend, maar tijdens hun laatste nachtelijke missie stonden hun nekharen op een gegeven moment recht overeind. Ze dwaalden door het verlaten terrein van een oude dierentuin in Wassenaar, maar dat bleek niet zo verlaten te zijn als het drietal dacht. "Er zit hier gewoon een fucking aap!"
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Na een dwaaltocht langs gesloten en vervallen dierenverblijven vol met stof en spinnenwebben ontdekken Giel uit Uden en zijn kompanen Thomas en Stefan plotseling een stroomkabel. In eerste instantie lijkt de kabel te horen bij de beveiligingscamera's die verspreid over het terrein staan.
De blauwe kabel leidt ze naar een vermeend leegstaand gebouw. Al snel ziet Giel iets bewegen in het oude dierenverblijf. "Er zit hier een aap...gewoon een fucking aap! kijk hij gaat klimmen!", roept hij verbaasd. Op 3.40 in het YouTube-filmpje verschijnt het dier in beeld.[youtube:body:https://youtu.be/BskO8-P2B8M]'Waarom zit hier een aap, helemaal alleen?' Bekomen van de eerste schrik, komen de vragen naar boven bij de televisiemakers. "Wat doet deze aap hier zo alleen? kijk hoe oud die kabels zijn". Later blijkt het om een spinaap te gaan die nog van de eigenaar van het park is.
Na de ontdekking van de aap, horen de Brabanders nog allerlei dierengeluiden in het donker, maar meer dierentuinbewoners vinden ze niet meer tijdens hun zoektocht door het desolate terrein.
Het Dierenpark Wassenaar sloot in 1985 haar deuren wegens geldgebrek. Sindsdien hebben de gemeente en de eigenaar onenigheid over de toekomst van het terrein.
Stichting AAP wist van de spinaapDe makers van StukTV laten weten erg geschrokken te zijn van hun ontdekking. Daarom namen ze meteen contact op met Stichting AAP. Die was al op de hoogte van de aanwezigheid van de spinaap.
"Het park heeft een vergunning om deze aap te houden, totdat deze is overleden. We zullen contact opnemen met de eigenaar om te kijken of ze hulp nodig hebben bij de verzorging", is de reactie van Stichting AAP.
Nog meer beelden van de vervallen dierentuinDe programmamakers waren overigens niet de eerste die op ontdekkingstocht gingen op het verlaten Dierenpark. Deze gasten verkenden eerder dit jaar op klaarlichte dag het terrein:[youtube:body:https://youtu.be/MqCTGv1R8n0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!