Postzegelverenigingen sterven uit omdat jongeren geen saaie postzegels willen verzamelen - Omroep Brabant

Postzegelverenigingen sterven uit omdat jongeren geen saaie postzegels willen verzamelen

3 maart 2016 om 20:10
Het gaat niet goed met de postzegelverenigingen in onze provincie. Het aantal verenigingen voor filatelisten neemt in hoog tempo af en aanwas van jonge leden is er al jaren niet meer. Volgens aftredend voorzitter Cor Puijk, van de postzegelvereniging Uden Volkel, zijn verenigingen voor postzegelverzamelaars in Nederland binnen tien jaar verleden tijd.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Er is één kanttekening bij de sombere voorspelling van Cor Puijk. Als jongeren weer belangstelling gaan krijgen voor het verzamelen van postzegels, dan is er nog een klein kansje dat de filatelistenclubs de crisis gaan overleven.
Cor Puijk, die volgende maand na vijftig jaar voorzitterschap stopt, noemt de huidige ontwikkeling in de ledenaantallen 'in en in triest'. "De jeugd is alleen maar bezig met de computer en met Twitter, er zijn geen jongeren meer die nog postzegels willen verzamelen."
Postzegels hebben geen waarde meer Doordat er geen aanwas is van een jonge generatie en de ouderen steeds ouder worden en uiteindelijk wegvallen, komen er steeds meer verzamelingen op de markt van liefhebbers die overleden zijn. "Dat betekent heel veel aanbod en lage prijzen."
"Postzegels en verzamelingen daarvan zijn de afgelopen jaren enorm in waarde gedaald. Ik ken mensen die in postzegels hadden belegd voor hun pensioen, die komen nu bedrogen uit", aldus Puijk.
Passie voor postzegelsNa zijn afscheid als voorzitter van de postzegelvereniging Uden Volkel blijft Puijk nog wel bezig met zijn hobby. "De geschiedenis van een land zie je terug in de postzegels en daar kan je veel van leren."
Puijk blijft dan ook hopen en een beetje strijden dat deze mooie hobby niet verloren gaat.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...