Heel Holland jankt, Martine Bijl kan haar populaire bakprogramma niet presenteren dit jaar

3 maart 2016 om 21:41 • Aangepast 21 november 2020 om 12:16
nl
De Oisterwijkse Meester Patissier Robèrt van Beckhoven zit in zak en as. Martine Bijl kan het komende seizoen van Heel Holland Bakt niet presenteren. Ze is nog niet genoeg hersteld van de hersenbloeding die haar september vorig jaar trof. "Heel spijtig."
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Het Brabantse jurylid van het bakprogramma vindt het 'enorm balen' dat de 67-jarige Martine Bijl er niet bij kan zijn tijdens de opnames de komende maanden. "Ik had lang gehoopt dat het goed zou komen, maar het hoge woord is er nu uit. Heel spijtig", reageert Van Beckhoven.
Toch nét nietGrote vraag is nu, wie gaat de presentatrice vervangen? Er ligt nogal een druk op die persoon, want Heel Holland Bakt is Martine Bijl en vice versa.
Dat bleek wel in de uitzendingen waarin de voice-over van de nuchtere presentatrice met haar ad remme opmerkingen werd ingesproken door jurylid Janny van der Heijden. Dat was het toch nét niet.

Wachten op privacy instellingen...

Marc-Marie Huijbregts tussen de thuisbakkers?Wie kan die enorme druk van het immer populaire bakprogramma aan? Tilburger Marc-Marie Huijbregts wellicht? De cabaretier komt er openlijk voor uit een enorme fan te zijn van het programma.
Op Twitter zingt zijn naam al rond als mogelijke opvolger.

Wachten op privacy instellingen...

Jurylid Robèrt maakt het niet uit wie het wordt. "Hij of zij moet niet te jong zijn en uiteraard affiniteit hebben met bakken." Ook een flinke dosis humor is gewenst. "Maar de nieuwe presentator moet ook serieus kunnen zijn, want gespannen kandidaten moeten ook op hun gemak gesteld kunnen worden."
'Cabaretier wordt vaak genoemd'Zelf heeft de cabaretier nog niet gereageerd op de speculaties. Maar zeg nou zelf, dat hysterische hoge stemmetje tussen de bakkers die stijf staan van de stress of hun cakes wel gaar zijn. Het zou de kers op de spreekwoordelijke taart zijn als Marc-Marie het uiteindelijk wordt.
Sinds het hoge woord eruit is, krijgt Van Beckhoven al verschillende suggesties van mensen om hem heen. "Er zijn heel veel fans van het eerste uur. Marc-Marie wordt vaak genoemd, maar ook Nelleke van de Krogt, Yvon Jaspers, Paul de Leeuw, Jan de Hoop en Gijs Staverman komen voorbij. Een man of een vrouw, het kan allebei."

Wachten op privacy instellingen...

Voor Robèrt en mede jurylid Janny zal het een grote verrassing worden wie uiteindelijk de grote Martine Bijl gaat vervangen. "Wij worden daar niet in betrokken door de omroep, maar ik weet dat ze heel zorgvuldig iemand gaan kiezen. Wij hebben er niks over te zeggen."
Tijdelijke vervangerOmroep Max, dat het programma uitzendt laat weten dat het een tijdelijke vervanger zoekt voor de zieke presentatrice. "De gezondheid van Martine staat voorop. We wensen haar alle sterkte toe en hopen op een voorspoedig herstel. We gaan op zoek naar een tijdelijke vervanger die gedurende Martine’s afwezigheid de honneurs waar zal nemen ", aldus Jan Slagter van Max.
Omroep Max zal snel met een nieuwe presentator op de proppen moeten komen. De opnames van Heel Holland Bakt starten namelijk ergens in mei of juni.
Voorrondes in volle gangOp dit moment zijn de voorrondes voor het televisieprogramma in volle gang. "We hebben 700 aanmeldingen en daar mogen er maar tien van door", vertelt jurylid Robèrt. Daaruit blijkt dat het programma nog steeds aan populariteit wint. "Vorig jaar hadden we vierhonderd mensen in de selectierondes", weet Van Beckhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.