Matchfixing bij Willem II? ‘Complete onzin, wedden?’

3 maart 2016 om 19:12 • Aangepast 21 november 2020 om 12:15
nl
De selectie van Willem II leek donderdag onaangedaan door het nieuws dat er ongewoon veel is gegokt op het uitduel tegen NEC, eerder dit seizoen. De selectie doet het bericht van de Duitse zender ARD af als onzin.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Bij Willem II gingen ze dan ook snel over tot de orde van de dag. “Het moet niet iedere week gebeuren”, zei algemeen directeur Berry van Gool nog, maar ook hij was gerustgesteld door het bericht van de KNVB dat Willem II op voorhand niet verdacht is.
Abnormaal veel gegoktDaar was trainer Jurgen Streppel het grondig mee eens. “Compleet uit de lucht gegrepen. Echt onzin. Wedden?”
ARD onthulde donderdagavond in een documentaire dat er in Zuid-Duitsland abnormaal veel gegokt is op een thuiszege van NEC in januari. De Nijmegenaren klopten Willem II ook met 1-0.

Wachten op privacy instellingen...

Aanvoerder Jordens Peters was de enige die namens de spelers van Willem II het woord mocht voeren. Ook hij steekt zijn handen in het vuur voor zijn collega’s. “Als ik er geen weet van zou hebben, zou ik echt hele slechte mensenkennis hebben.”
'Moest een beetje lachen'Peters gaf toe dat hij zich verbaasde toen hij hoorde dat het juist een wedstrijd betrof van het huidige Willem II. “Je schrikt wel, dan speel je de wedstrijd af in je hoofd. Toen moest ik van binnen wel een beetje lachen dat het juist om deze wedstrijd gaat.”
Daarmee refereert Peters aan de onterechte rode kaart voor Frank van der Struijk en de onterechte penalty die NEC werd toegekend. Al wijst hij niet met een beschuldigende vinger naar de scheidsrechter. “Zoiets gebeurt honderd keer. Er zijn veel dingen gebeurd. Maar geen dingen die je ons kunt verwijten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.