Video

Opnieuw een fijnfisjenie: overzicht van carnavalsoptochten dit weekend in Brabant

4 maart 2016 om 15:12
nl
Voor veel carnavalsvierders was carnavalsmaandag misschien wel de zwartste dag van dit jaar. Door de harde wind konden op veel plekken de geplande optochten niet doorgaan. Dit weekend gaan de optochten in de herkansing. Lees hier welke, waar en vanaf hoe laat.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Niet alleen in Breda en Den Bosch gingen de carnavalsoptochten niet door, ook op nog een paar andere plekken bleven de praalwagens tijdens het échte carnavalsweekend in de loodsen staan.
Veel afgelaste optochten zijn in de tussentijd ingehaald, maar komend weekend staan er nog paar op het programma.
Zaterdag 5 maart:

  • 12.00 uur: Oijen (Bokkenrijk), uitgestelde optocht
  • 15.11 uur: Ulicoten (Haaikneuterslaand), uitgestelde optocht
  • 19.30 uur: Bladel (Muggeziftersrijk), verlichte optocht
  • 19.30 uur: Deurne (CV de Heikneuters), verlichte optocht


Zondag 6 maart:

  • 12.49 uur: Breda (Kielegat), uitgestelde optocht
  • 12.55 uur: Den Bosch (Oeteldonk), uitgestelde optocht*
  • 13.11 uur: Oss (Ossenkoppenrijk), HalfvastenOptocht


*Omroep Brabant zendt de carnavalsoptocht in Den Bosch zondag live uit op TV.
In Oss zijn ze een ‘verlate’ carnavalsoptocht wel gewend, want de traditionele HalfvastenOptocht trekt daar altijd vier weken na carnaval door de straten van het Ossenkoppenrijk.
Geen concurrentieVoor het eerst sinds het bestaan moeten de Ossenkoppen het opnemen tegen de Oeteldonkers. Toch vreest de organisatie van de traditionele HalfvastenOptocht, dit jaar voor de zesde keer, niet voor de concurrentie.
“Onze optocht is groter, hoger én kleurrijker dan de optocht in Den Bosch”, aldus Jeroen de Lange van de Stichting Carnavalsviering Oss. Volgens De Lange heeft de Osse HalfvastenOptocht een eigen publiek en komt dat gewoon naar Oss en gaat dat dus niet naar Den Bosch.
Puntjes op de iOp veel plekken in de provincie zijn de laatste voorbereidingen voor het tweede carnavalsweekend van dit jaar in volle gang. Zo heeft uitbater Loek de Graauw van café De Smidse in Den Bosch de zolder weer leeggehaald om zijn zaak opnieuw om te toveren tot carnavalesk paleis. De Oeteldonkse optocht trekt zondag pal voor zijn café voorbij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.