PSV-talenten verslaan Chelsea en plaatsen zich voor finale Premier League International Cup

4 maart 2016 om 08:07 • Aangepast 21 november 2020 om 12:15
De voetballers van Jong PSV hebben zich geplaatst voor de finale van het toernooi om de Premier League International Cup. De Eindhovenaren versloegen Jong Chelsea donderdagavond met 2-1.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

Het duel begon nog slecht voor PSV. Na zes minuten kwam Chelsea 1-0 voor. Chelsea-middenvelder Kasey Palmer krulde een vrije trap langs doelman Luuk Koopmans in de kruising.
Tien minuten later stond het echter alweer gelijk. Trevoh Chalobah passeerde zijn eigen doelman na een afstandsschot van Adam Maher.

De 2-1 viel vlak voor rust en kwam op naam van Steven Bergwijn. Hij scoorde op prachtige wijze: met een lob passeerde hij doelman Mitchell Beeney.
Tammy Abraham dichtbijIn de tweede helft deed Chelsea er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Tammy Abraham was twee keer dicht bij de 2-2, maar zijn inzetten werden op het laatste moment onschadelijk gemaakt.
Door het aanvalsspel van de Engelsen kreeg Jong PSV steeds meer ruimte om te counteren. Invaller Beto de Silva kon daarvan profiteren, maar hij schoot naast het doel van Beeney. Daardoor bleef het duel tot het eind spannend.
Hoog op agendaDe Premier League International Cup is een Europese clubcompetitie voor spelers tot 21 jaar en wordt georganiseerd door de Premier League. Ver komen tijdens dit toernooi stond hoog op de agenda bij Jong PSV.
Coach Pascal Jansen is blij met de prestatie in het toernooi dat je met een kleine knipoog de Champions League van de tweede elftallen kunnen noemen. “Dat je de finale haalt is een knappe prestatie, we hebben al wat goede wedstrijden gespeeld.”
Het toernooi is voor spelers van PSV een mooie kans om ervaring op te doen. "Het doel is om het eerste elftal te halen, zulke wedstrijden passen in de opleidingsfilosofie van PSV. Het is de zaak dat onze jongens ervaring opdoen op het hoogste niveau."
Porto of Villarreal? In de finale neemt Jong PSV het op tegen Porto of Villarreal. Met de Spaanse ploeg heeft Jansen nog een appeltje te schillen. In de poulefase van het toernooi verloor Jong PSV van Villarreal. "We hebben wat revanchegevoelens maar het wordt sowieso een goede wedstrijd, wie de tegenstander ook wordt."
Maandag komt Jong PSV weer in actie in de Jupiler League, tegen Fortuna Sittard.