Rockband covert soundtrack van Tony Hawk’s Pro Skater 2 in Eindhovens skatepark

4 maart 2016 om 11:50
nl
Gelpot in de aanslag, Overzeas-broek uit de kast: rockband John Coffey speelt in mei de nostalgische soundtrack van skategame Tony Hawk’s Pro Skater 2 in Eindhovens skatepark Area 51. En ja, dat is heel vet!
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De soundtrack van Tony Hawk’s Pro Skater 2 is met zijn hoekige gitaarsolo’s en snerpende, veelal Amerikaanse punk en metal voor veel jongvolwassenen het residu van hun recalcitrante tienerjaren.
Op één na beste game ooitMaar Tony Hawk’s Pro Skater 2 geniet niet enkel aanzien bij (oud-)skaters. De legendarische videogame wordt bejubeld door zowel gamers als game-critici.
Op recensieverzamelsite Metacritic staat Tony Hawk’s Pro Skater 2 zelfs aangeschreven als de op één na beste game ooit - net achter die andere klassieker, The Legend of Zelda: Ocarina of Time.
Op het hout van de skatebaanHet tribute van John Coffey is extra speciaal omdat de Utrechtenaren niet optreden in een concertzaal, maar tussen de halfpipes en grindrails van het skatepark zelf staan.
De Effenaar benadrukt daarbij dat de band geen eigen nummers speelt. "De gehele soundtrack kom aan bod", aldus een medewerker.
Kaarten zijn vanaf zaterdag beschikbaar via De Effenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.