Drie mannen uit Helmond en Aarle-Rixtel verdacht van oplichting via internet

4 maart 2016 om 12:22
nl
De politie is vrijwel klaar met een groot onderzoek naar oplichting via internet en vermogensdelicten. Drie Brabanders worden verdacht. Een van hen, een 20-jarige Helmonder, werd woensdag aangehouden. Een stadgenoot en een 21-jarige man uit Aarle-Rixtel werden vorig jaar al opgepakt.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Ongeveer dertig benadeelden bestelden spullen op internet. Die betaalden ze wel, maar ze kregen de aankopen nooit geleverd.
In april 2015 kwamen de oplichters in beeld toen een slachtoffer van woninginbraak in Helmond zijn gestolen pedicurekoffer op internet te koop zag staan.
Eerste aanhoudingDe politie deed vervolgens alsof ze interesse hadden in de aankoop. De 21-jarige man uit Aarle-Rixtel kwam aangefietst en werd aangehouden.
Hij zat overigens op een fiets die een paar dagen eerder was gestolen uit een schuurtje in Helmond. Na verder onderzoek kwam de politie twee verdachten op het spoor, twee mannen van twintig uit Helmond.
Diefstal of helingNa huiszoekingen bij de drie verdachten vond de politie spullen die hoogstwaarschijnlijk van diefstal of heling afkomstig zijn. Het gaat onder andere om identiteitsdocumenten.
Bij een van de mannen thuis werden ook ploertendoders, een vlindermes, munitie voor bibiguns en pepperspray gevonden. Na inbeslagname van de telefoons van de verdachten kwam de politie op het spoor van de internetoplichting.
Samen met het meldpunt internetoplichting vond de politie de dertig gedupeerden. Binnenkort wordt het dossier overgedragen aan justitie. De verdachten wachten de rechtszaak in vrijheid af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.