Bewoners Eglantier in Prinsenbeek naar rechter om alleenstaande statushouders in hun straat - Omroep Brabant

Bewoners Eglantier in Prinsenbeek naar rechter om alleenstaande statushouders in hun straat

4 maart 2016 om 14:38
nl
De bewoners van de Eglantier in Prinsenbeek stappen naar de rechter. In een kort geding proberen ze af te dwingen dat woningcorporatie Laurentius geen vergunning krijgt voor kamerverhuur in drie woningen in de straat. De gemeente wil daar twaalf alleenstaande statushouders huisvesten. De straat ziet liever dat in de huizen drie gezinnen met statushouders komen wonen. “Met twaalf mannen extra is de balans in onze straat volledig zoek”, zegt bewoner Rob Joosen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De vergunning om de kamerverhuur in de drie huizen mogelijk te maken is wel aangevraagd, maar niet nog niet verleend dor de gemeente. Wethouder van Lunteren gaat nog in gesprek om de vergunning niet voor tien, maar voor vijf jaar te verlenen.
Opnieuw indienenDe gang naar de rechtbank kan nog wel even duren, denkt Joosen: “De vergunning moet dan opnieuw worden ingediend en verleend. Pas tijdens de bezwaarperiode komen we in actie en stappen we naar de rechter.”
Zorgorganisatie Amarant gebruikte de huizen, maar had ze niet meer nodig. Eigenaar woningcorporatie Laurentius klopte zelf bij de gemeente aan met het idee om statushouders in de panden onder te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.