Thuiszorgbedrijf Nuevo West-Brabant failliet verklaard

4 maart 2016 om 14:41
nl
Thuiszorgorganisatie Nuevo West-Brabant is dinsdag door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Volgens curator Job Molkenboer gaat het om iets meer dan 220 huishoudelijke hulpen. Bij het hoofdkantoor in Breda wil men niet reageren op het nieuws.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Zoals bij veel andere thuiszorgorganisaties die failliet zijn gegaan, ligt de oorzaak bij 'de dunne marges' die met dit werk worden verdiend. Maar bij Nuevo speelt ook nog een andere oorzaak. Het ziekteverzuim is erg hoog en was op een bepaald moment zelfs hoger dan twintig procent. Dus één op de vijf medewerkers zat ziek thuis. Molkenboer gaat dit nader onderzoeken.
De curator verwacht dat hij het grootste deel van de huishoudelijke hulpen nog deze maand bij een andere werkgever kan onderbrengen. Hij gaat uit van driekwart van de medewerkers. "Maar mensen die anderhalf jaar ziek thuis zitten, daar zit geen enkele nieuwe baas op te wachten", aldus Molkenboer.
RimpelloosZo'n 1120 mensen in de regio's Brabantse Wal en Breda ontvangen huishoudelijke hulp via Nuevo. Eigenlijk zijn ze klant van Surplus, maar deze organisatie heeft het werk uitbesteed aan Nuevo. Volgens Molkenboer gaan deze klanten niets merken van het faillissement van Nuevo. "Deze mensen houden gewoon hun huishoudelijke hulp en ik verwacht dat de overname door een andere werkgever rimpelloos gaat verlopen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.