Topklasse wordt derde divisie: meerderheid clubs stemt in met naamswijziging

4 maart 2016 om 15:02
nl
In de nieuwe voetbalpiramide die volgend seizoen wordt ingevoerd gaat de huidige topklasse voortaan door het leven als derde divisie. De KNVB meldde vrijdag dat een meerderheid van de clubs uit de Topklasse met die naamswijziging heeft ingestemd.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Kozakken Boys uit Werkdam, JVC Cuijk, UNA uit Veldhoven en OJC Rosmalen spelen momenteel in de topklasse.
Enquête voor nieuwe naamDe voetbalbond had samen met de Coöperatieve Vereniging Topklasse (CVT) een enquête gehouden. Volgend seizoen wordt er in de derde divisie zaterdag en zondag gestreden voor een plaats in de nieuwe tweede divisie.
De indeling van de derde divisie gebeurt opnieuw op basis van voorkeursdag. De KNVB had ook voorgesteld een indeling per regio (noord-zuid) te maken, maar de clubs gaven aan in ieder geval voor komend seizoen een divisie op zaterdag en een op zondag te verkiezen.
'Hier hoopten we op'"Het is mooi dat clubs zich in meerderheid hebben uitgesproken voor de naam ‘derde divisie’. Hier hoopten we op. Volgens ons is het goed dat de vier hoogste divisies van Nederland qua naam- en regelgeving op elkaar aansluiten. Met deze naamsverandering straalt de nieuwe voetbalpiramide nog meer eenheid uit'', liet directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee weten. Hij noemt een regionale indeling voor de toekomst een interessante optie: "Je creëert een groter aantal derby’s en ook de reisafstand neemt af.''
In de nieuwe opzet zit achter de eredivisie een eerste divisie, een tweede divisie, twee derde divisies en vier hoofdklassen. In de competities is plaats voor beloftenteams van betaald voetbalclubs, die nu nog uitkomen in een gesloten competitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.