Video

Italiaanse verstopt 25.000 euro in haar lichaam en koffer, aangehouden op Eindhoven Airport

4 maart 2016 om 22:24
nl
Op Eindhoven Airport is een 37-jarige vrouw uit Italië aangehouden. Zij wordt verdacht van witwassen omdat ze 25.000 euro aan contant geld bij zich had. Dat geld zat voor een gedeelte verstopt in haar lichaam.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Ze viel al op bij surveillerende marechaussees omdat ze zich vreemd gedroeg. Nadat ze buiten was aangesproken, werd ze meegenomen voor verder verhoor. Toen bleek dat ze 10.000 euro in haar portemonnee had rees het vermoeden dat ze nog meer geld achter hield.
ScanReden om de zaak verder te onderzoeken. Na een scan bleek dat ze nog zes bollen ín haar lichaam had verborgen. Elke bol was 1000 euro waard. Een zevende bol werd in haar koffer gevonden. Daar vond de marechaussee ook een sok waarin 8000 euro zat.
'Komt vaker voor'De vrouw zit voorlopig nog vast. Volgens een woordvoerder van de Marechaussee komt het regelmatig voor dat er mensen worden aangetroffen met geld in hun lichaam. "Mensen proberen echt van alles om geld te smokkelen. Dit is een van die manieren. Op Schiphol zien we dit vrij regelmatig."
Volgens de woordvoerder onderneemt de Marechaussee actie op het moment dat mensen zich 'op een bepaalde manier' gedragen. "Dan bieden we ze eerst de mogelijkheid om hun onschuld te bewijzen. Bij deze vrouw zat er 10.000 euro - de maximaal toegestane hoeveelheid - in haar portemonnee. Als ze dan niet kan verklaren waar dat vandaan komt gaan we verder onderzoeken. In eerste instantie verwacht je misschien drugs als je die bollen op de scan zit. In dit geval was het geld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.