Fitte selectie luxeprobleem voor PSV-coach Phillip Cocu: ‘Iedereen moet zijn niveau halen’ - Omroep Brabant

Fitte selectie luxeprobleem voor PSV-coach Phillip Cocu: ‘Iedereen moet zijn niveau halen’

4 maart 2016 om 16:24
nl
Voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen heeft PSV-coach Phillip Cocu een bijzonder probleem. Hij beschikt over een nagenoeg volledig fitte selectie en dat betekent dat er weer heel wat spelers zijn die op de tribune plaats moeten gaan nemen. “Sommigen zullen teleurgesteld zijn, voor anderen betekent het dat ze moeten blijven presteren dus de druk is groot."
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Tijdens de persconferentie van vrijdag blikte Cocu vooruit op wedstrijd tegen FC Groningen. Er was bijzonder veel aandacht voor de persconferentie, mede gevoed door het gerucht dat PSV wellicht een nieuwe hoofdsponsor zou presenteren. Dat bleek uiteindelijk te gaan om de presentatie van jeugdspeler en doelman Yanick van Osch.
ZIE OOK: Tesla nieuwe hoofdsponsor PSV zingt rond op internet, Eindhovense club noemt het onzin
[tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/705741334326484992]
Jetro Willems is weer fitCocu is blij dat hij over een vrijwel fitte selectie kan beschikken. Alleen verdediger Simon Poulsen kampt met fysieke ongemakken. Jetro Willems leek een twijfelgeval voor de uitwedstrijd van zaterdagavond tegen FC Groningen maar ook hij zit weer bij de selectie. “Jetro heeft de afgelopen twee trainingen meegedaan. Dat is een vereiste voor spelers die terugkomen van een blessure om weer mee te doen“, aldus Cocu.
ZIE OOK: Jetro Willems lijkt toch op tijd klaar voor FC Groningen-PSV. 'Ik moet niet piepen'
[tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/705737450224787456]
‘Speculeren wie op de tribune zit’PSV heeft veel spelers die in de basis niet zouden misstaan. En als ze allemaal fit zijn is het soms moeilijk kiezen voor de PSV-trainer. “Voor onze staf en het team is het een positief signaal dat richting het einde van de competitie we een volledig fitte groep tot onze beschikking hebben. Natuurlijk moeten er moeilijke keuzes gemaakt worden maar een coach maakt meerdere keuzes dan dat hij niets te kiezen heeft.”
[tweet:body:https://twitter.com/psv/status/705748033405906944]
De fysieke gesteldheid van de spelers is een belangrijke factor. “We streven er naar om spelers te laten spelen die honderd procent fit zijn, dat heeft regelmatig de doorslag gegeven. Je kiest bijna altijd voor de spelers die honderd procent fit zijn, uitzonderingen daargelaten.”
[tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/703640412385320962]
‘Spelers zijn ondergeschikt aan het doel’Aan de coach de taak om de dynamiek in de spelersgroep op orde te houden. ““Niemand krijgt de garantie dat hij iedere wedstrijd zo maar speelt. Iedereen moet zijn niveau halen. Verschillende spelers hebben verschillende kwaliteiten en die hebben we allemaal nodig. We hebben een doel en dat weet iedereen. Voor sommige spelers is dat minder leuk maar dat is ondergeschikt aan het doel.”
Cocu verwacht van dat zijn spelersgroep hier professioneel mee omgaat. “Sommigen zullen ook teleurgesteld zijn, voor anderen betekent dat dat ze moeten blijven presteren dus de druk is groot.”
‘We doen er alles aan om te winnen bij FC Groningen’Zaterdagavond wacht in Groningen de plaatselijke FC. En het veld ligt er momenteel minder goed bij. “Wij hebben het veld ook gezien op tv en dat ziet er niet goed uit. Daar moet je op een goede manier mee omgaan. Dat geldt voor beide teams. Het weer is nog even afwachten maar dat mag ons niet afleiden van het doel wat we hebben. We moeten er alles aan doen om te winnen en ons niveau te halen.”    

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.