Eindhoven sluit golfslagbad Tongelreep en vormt instructiebaden om tot 'familiebad'

4 maart 2016 om 22:24
nl
Het golfslagbad in de Eindhovense Tongelreep gaat dit najaar dicht. Dat staat in een raadsvoorstel met daarin plannen voor het grote Eindhovense zwembad. Het huidige wedstrijdbad, instructie en re-activeringsbad in de Tongelreep wordt dan een familiebad.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Er liggen meerdere opties op tafel in het voorstel. In alle opties verdwijnt het golfslagbad. In de eerste opties wordt het complete golfslagbad gesloopt. Een mogelijkheid is ook nog dat het buitenbad verdwijnt, omdat het erg duur is en de komende jaren groot onderhoud nodig heeft.
Het golfslagbad in de Tongelreep sluit op 6 september 2016. De gemeente vindt namelijk dat het niet haar taak is om langer ‘een waterpretpark’ te exploiteren. Wel vindt de gemeente het belangrijk dat Eindhovenaren kunnen zwemmen. Het zwembad moet groter worden en meer ruimte krijgen voor recreatief zwemmen, zegt de gemeente.  
Verschillende variantenIn het raadsvoorstel zijn nog drie andere varianten voor de aanpassing van de Tongelreep na de sluiting van het golfslagbad opgenomen. Het gaat om varianten met en zonder waterspeelplaats en varianten met en zonder uitbreiding van de baden tot familiebad.
De plannen van de gemeente Eindhoven gaan alleen over het recreatieve gedeelte van de Tongelreep. Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion voor topzwemmers blijft zoals het is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.