Illegale kinderopvang en xtc-lab in zelfde loods: geen gezondheidsrisico's voor kinderen

4 maart 2016 om 17:19
nl
Er waren geen gezondheidsrisico’s voor de kinderen die verbleven in de illegale kinderopvang die donderdag 25 februari werd aangetroffen in een loods in Vlierden. Dat zegt de GGD. De politie trof na een inval in die loods een drugslaboratorium aan. In een ander pand op hetzelfde adres werden kinderen opgevangen.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De grondstoffen voor het drugslab stonden op dertig meter van de kinderopvang opgeslagen, in een andere, afgesloten ruimte. Dat meldt de GGD na uitgebreid onderzoek. Daarnaast was er nog geen sprake van productie in het lab. De kinderen kunnen niet direct in contact zijn gekomen met de aanwezige grondstoffen.
Daardoor kan er ook geen sprake zijn van blootstelling aan concentraties waarbij gezondheidsrisico’s ontstaan of gezondheidseffecten op de lange termijn optreden. De ouders van de kinderen weten hier sinds vandaag van.
De kinderopvang stond niet ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRPK). De gemeente is nog bezig met onderzoek naar de opvanglocatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.